15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAlertă în Belgia: Teroristul Salah Abdeslam, văzut la Anderlecht

Alertă în Belgia: Teroristul Salah Abdeslam, văzut la Anderlecht

 Serviciile secrete din Belgia au obținut informații potrivit cărora  Salah Abdeslam, căutat în cazul atentatelor de la Paris, ar fi fost văzut la Anderlecht, informează Mediafax.

Din acest motiv, joi seara, poliţia din Bruxelles a fost în alertă, informează presa internațională. Toţi poliţiştii disponibili de la Bruxelles au primit ordin să rămână la posturi, în urma acestor informaţii provenind de la serviciile de securitate.

Teroristul Salah Abdeslam, căutat activ în urma atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 129 de morţi, ar fi fost văzut la Anderlecht, o localitate din Regiunea Capitalei Bruxelles.

Potrivit Het Laatste Nieuws, lunetişti de elită au fost mobilizaţi, iar poliţişti bine înarmaţi patrulau în zonele aglomerate. Cu toate acestea, nivelul alertei teroriste a rămas la 3.

Universitatea Liberă din Bruxelles (ULB) a închis, joi seara, locurile aglomerate din campusul său, ca măsură de precauţie. “ULB nu a făcut obiectul unei ameninţări directe, dar poliţia ne-a sfătuit să închidem aceste locuri ca măsură de precauţie, ţinând cont de contextul general”, a explicat purtătorul de cuvânt al universităţii, Nicolas Dassonville.

Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, este un suspect-cheie căutat de poliţie în urma atentatelor de vinerea trecută de la Paris. El este un belgian care ar fi fost implicat în atentate alături de doi fraţi de-ai săi, dintre care unul a fost arestat şi celălalt a murit într-un atac de pe bulevardul Voltaire, în apropiere de sala de concerte Bataclan.

Salah Abdeslam ar fi închiriat autoturismul Volkswagen Polo care a fost folosit de atacatori şi ulterior găsit lângă Bataclan, unde 89 de persoane au fost ucise.

El a fost oprit sâmbătă de poliţie, alături de alţi doi bărbaţi, într-un vehicul din apropierea frontierei belgiene, dar a fost lăsat să plece după interogare şi verificarea documentelor.

Anchetatorii îl caută în continuare pe Salah Abdeslam, despre care se crede că ar fi pătruns pe teritoriul Belgiei după atacurile sângeroase de vineri seara.

 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă