18.9 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialAlertă maximă în Belgia, după atentatele din Paris

Alertă maximă în Belgia, după atentatele din Paris

Belgia a instituit, în contextul atentatelor din Franța, starea de alertă maximă pentru toate evenimentele care reunesc mulțimi mari de oameni. 

Astfel, armata va dubla poliția la toate evenimentele sportive și muzicale care vor avea loc în perioada următoare, a anunțat Guvernul belgian.

„Pentru evenimentele mari, nivelul de alertă este maxim, ceea ce înseamnă o amenințare credibilă și iminentă. Serviciile de securitate efectuează, oră de oră, rapoarte privind progresul anchetei”, a declarat pentru AFP Cauderlier Frederic, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului Charles Michel, în urma unei reuniuni a Consiliului Național de Securitate din Belgia.

Belgia marchează pe 15 noiembrie Sărbătoarea Regelui. Cu această ocazie, are loc o ceremonie duminică dimineața la Catedrala din Bruxelles, urmată de o recepție la Parlamentul belgian, în prezența principalelor personalități ale familiei regale.

Preşedintele Franţei, François Hollande, a anunţat, vineri noapte, că a fost decretată stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei, în urma atacurilor teroriste ce au avut loc la Paris. 

Administraţia Francois Hollande a decis mobilizarea a 1.500 de militari în întreaga ţară, pentru misiuni de ajutare a Poliţiei şi Jandarmeriei.

 

Cele mai citite

PSD îi resuscitează pe alegătorii lui Nicușor Dan cu două motive de realegere a primarului-cataclism: Firea și Piedone

Ilustrație: Marian Avrmescu Fanii actualului primar edil-șef, Nicușor Dan, pot răsufla și vota din nou ușurați, având iarăși motive pentru a-l alege pe matematicianul...

Piedone nu se poate retrage repede, pentru că se vrea bărbat în toată Firea

Ilustrație: Marian Avramescu Candidatul independent pentru funcția de primar general al Capitalei, dar totuși dependent de vaccin anti-varan, Cristian Popescu – Piedone, vrea să...
Ultima oră
Pe aceeași temă