13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAlți 1700 de imigranți ilegali au încercat să pătrundă în Eurotunel

Alți 1700 de imigranți ilegali au încercat să pătrundă în Eurotunel

Aproximativ 1700 de imigranți ilegali au încercat să pătrundă, duminică noaptea, prin Eurotunel, la Calais, informează Mediafax

Dintre aceste 1.700 de încercări, 1.000 au fost “respinse” de către forţele de ordine în apropiere de incinta tunelului, iar alte 700 au fost “interceptate” în incintă, a precizat sursa citată.

Citește și: Eurotunel: 400 de noi tentative de a intra în tunelul de sub Canalul Mânecii; traficul întrerupt cinci ore

Zilele trecute autorităţile nu au făcut această distincţie.

Un membru al forţelor antirevoltă şi de rezervişti Compagnies Républicaines de Sécurité (CRS) a fost rănit “la (nivelul) feţei şi capului” după ce s-a aruncat cu balast dintre şine în el, afirmă sursa din cadrul poliţiei.

Rănitul a fost transportat la spital pentru a-i fi puse copci, iar autorul atacului cu pietre, un imigrant sudanez, a fost reţinut.

Tunelul de sub Canalul Mânecii este luat cu asalt, de mai multe săptămâni, de către imigranţi care sunt pregătiţi să facă totul pentru a ajunge în Marea Britanie, ţară pe care o consideră un fel de “Eldorado”.

Citește și: Noi tentative ale imigranţilor de a ajunge în Marea Britanie, prin Eurotunel

În nopţile de vineri spre sâmbătă şi de sâmbătă spre duminică numărul încercărilor de pătrundere a scăzut la 300 şi, respectiv, 400, după ce au ajuns la peste 1.000 la mijlocul săptămânii.

Situaţia a fost dramatică în noaptea de marţi spre miercuri, când un imigrant clandestin sudanez a murit, o moarte care a ridicat la zece bilanţul deceselor înregistrate în zonă începând din iunie.

Ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve a anunţat miercuri suplimentarea contingentului deja prezent la faţa locului – de 300 de oameni – cu alţi 120 de militari, în vederea consolidării securităţii.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă