9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialAmbasada SUA din Afganistan, AVERTISMENT. Un atac în Kabul, posibil în următoarele...

Ambasada SUA din Afganistan, AVERTISMENT. Un atac în Kabul, posibil în următoarele 48 de ore

Autoritățile americane au emis, luni, un avertisment cu privire la riscul unui atac iminent în Kabul, în următoarele două zile. Ambasada îi sfătuiește pe cetățenii americani să dovedească prudență maximă în deplasările lor în Capitala afgană, transmit DPA și AFP, citate de Agerpres. 

‘Ambasada SUA la Kabul a primit informații credibile despre un atac iminent în orașul Kabul în următoarele 48 de ore’, afirmă un comunicat postat pe site-ul misiunii diplomatice, fără alte precizări privind ținte sau tipuri de atacuri potențiale.

Deteriorarea situației de securitate în Afganistan a determinat ambasada SUA să interzică în ultimele luni orice deplasare pe cale terestră a angajaților guvernamentali americani pe teritoriul acestei țări.

Comunicatul de luni intervine într-o perioadă de eforturi ale autorităților afgane de a relansa negocierile cu talibanii.

O întâlnire între președintele afgan Ashraf Ghani și premierul pakistanez Nawaz Sharif este ‘probabilă’ în marja Conferinței internaționale de la Paris privind schimbările climatice, a afirmat luni un responsabil pakistanez sub rezerva anonimatului. Islamabadul este pregătit să faciliteze un proces de pace între Kabul și talibani, a mai indicat responsabilul.

Pakistanul a găzduit o primă rundă istorică de negocieri în luna iulie, însă acestea s-au încheiat brusc după confirmarea de către talibani a morții liderului lor, mollahul Omar, și nu au fost reluate.

Cele mai citite

VIDEO. Predoiu: “Ungaria continuă să susțină aderarea României la Schengen terestru”

În urma unei întâlniri de lucru cu omologul său de la Budapesta, Sandor Pinter, ministrul Afacerilor Interne din România, Cătălin Predoiu, a reiterat angajamentul...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...
Ultima oră
Pe aceeași temă