10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAmbasadorul Marii Britanii, Paul Brummell: Scopul nostru este să dezvoltăm relații directe,...

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell: Scopul nostru este să dezvoltăm relații directe, în special, cu România

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a declarat, marți, la Constanța, că, după Brexit, țara sa vrea să dezvolte relații directe cu țările europene, inclusiv cu România, de care o leagă o istorie bogată încă din secolul al 19-lea, informează Agerpres.

“Pe 23 iunie 2016, cetățenii britanici au votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană — dar asta înseamnă doar că părăsim o instituție — nu din Europa. Noi rămânem o țară europeană și acum scopul nostru este să dezvoltăm relații directe cu țările europene și în special cu România, de care ne leagă o istorie bogată, încă din secolul XIX”, a declarat ambasadorul Paul Brummell, care a participat a participat marți la deschiderea seminarului Exporting is GREAT.

Brummell a reiterat vechile legături istorice ale Marii Britanii cu Dobrogea, ce au marcat evoluția și dezvoltarea acestei regiuni, încă de la începutul secolului XIX, când o companie din Regatul Unit a construit calea ferată dintre Cernavodă și Constanța.

“Exporting is GREAT” este organizat de Camera de Comerț Britano-Română și Departamentul pentru Comerț Internațional al Ambasadei din București în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă