11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialAmbasadorul numit de Barack Obama în Cuba ar putea fi respins de...

Ambasadorul numit de Barack Obama în Cuba ar putea fi respins de Senatul american

Președintele american, Barack Obama, a anunțat marți numirea lui Jeffrey DeLaurentis în postul de ambasador în Cuba, o inițiativă extrem de simbolică la câteva luni înainte de plecarea sa de la Casa Albă, dar care urmează să se lovească de refuzul Senatului, aflat sub controlul republicanilor, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Jeffrey DeLaurentis este deja la conducerea noii ambasade a Statelor Unite la Havana, însă are titlul de însărcinat cu afaceri, și nu pe cel de ambasador.

După o jumătate de secol de tensiuni moștenite din perioada Războiului Rece, cele două foste țări inamice au anunțat la sfârșitul lui 2014 o apropiere care s-a tradus prin restabilirea relațiilor diplomatice și redeschiderea celor două cancelarii la Washington și Havana în iulie 2015.

"Sunt mândru să îl numesc pe Jeffrey DeLaurentis pentru a deveni primul ambasador al Statelor Unite în Cuba după mai bine de 50 de ani", a afirmat Barack Obama care, la 17 decembrie 2014, a anunțat spre surpriza generală apropierea cu Havana.

Orice numire prezidențială a unui ambasador trebuie să fie confirmată de Senat. Mai mulți membri ai Congresului, printre care foștii candidați la primarele republicane Marco Rubio și Ted Cruz, s-au declarat fățiș împotriva atitudinii deschise față de regimul comunist.

Cele mai citite

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...
Ultima oră
Pe aceeași temă