23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialAmenințări cu bombă la clădirea Președinției și la mai multe malluri din...

Amenințări cu bombă la clădirea Președinției și la mai multe malluri din Moscova

O amenințare cu bombă a avut loc, joi, la clădirea administrației președintelui rus Vladimir Putin, din centrul Moscovei, cât și la mai multe malluri din capitala Rusiei, informează agenția TASS, citată de Agerpres.

Potrivit reprezentantului oficial al Serviciului federal de pază (FSO), Serghei Deviatov, amenințarea s-a dovedit a fi falsă, iar autorul a fost identificat. Mai mult, Deviatov a precizat că au fost luate preventiv măsuri standard, însă nu au implicat evacuarea funcționarilor. Mai mult, reprezentantul FSO a transmis că nu a fost găsit niciun dispozitiv exploziv.

“Autorul anonim care a sunat şi a ameninţat a fost identificat şi găsit, el este un cetăţean cu diagnostic psihiatric de schizofrenie”, a mai spus el.

Tot joi, poliţia a evacuat peste 10.000 de persoane din o serie de malluri din Moscova, ca urmare a mai multor amenințări anonime cu bombă prin telefon, potrivit RT, citat de Agerpres. 

Astfel, magazinul GUM, un obiectiv turistic major situat în Piaţa Roşie, a fost evacuat după o ameninţare cu bombă, au declarat surse din poliţie agenţiilor TASS şi Interfax. Experţi în dezamorsarea bombelor şi câini dresaţi au fost chemaţi la faţa locului. Ameninţări cu bombă au vizat de asemenea nouă centre comerciale Auchan, a afirmat o sursă din serviciile de urgenţă pentru TASS.

Utilizatorii de social media au postat de asemenea fotografii cu evacuarea huburilor comerciale Mega Belaia Dacea şi Mega Khimki. Martorii oculari au declarat agenţiilor de presă că Gagarinski mall, un centru comercial major situat în sud-vestul capitalei ruse, şi mallul Plaza Kunţevo din vestul Moscovei au fost de asemenea evacuate. 
 

Cele mai citite

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Iohannis, vizită la Piatra Craiului

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, astăzi, Parcul Naţional "Piatra Craiului", cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale,...

20% creștere în primele 4 luni ale anului 2024 pentru Chairry Chairry Design & Furniture  

Chairry Design & Furniture, companie specializată pe segmentul soluțiilor de mobilier și amenajări interioare complete, raportează un volum de business de aproape 1 milion...
Ultima oră
Pe aceeași temă