13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialAmerica asigură Israelul că nu va permite Iranului să se înarmeze nuclear

America asigură Israelul că nu va permite Iranului să se înarmeze nuclear

Statele Unite își mențin ”angajamentul de a împiedica Iranul să obţină arme nucleare", a asigura, joi, consilierul prezidențial pentru Securitate, Susan Rice, prezentă într-o vizită oficială în Israel, relatează AFP, conform Mediafax.

În același context, premierul israelian Benjamin Netanyahu a arătat că "cea mai bună cale de a lupta împotriva armei nucleare iraniene este de a împiedica existenţa ei", în cadrul unei ceremonii la Netanya, în vestul Israelului, marcând a 69-a aniversare a victoriei Aliaţilor.

"Scopul negocierilor actuale cu Iranul este de a-l împiedica să aibă acces la arma nucleară, aceasta este poziţia noastră şi ar trebui să fie a tuturor celor care doresc să evite o nouă ameninţare de genocid din partea unei puteri radicale", a adăugat premierul.

Negocierile dintre Teheran şi statele din cadrul Grupului 5+1 (Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania) asupra programului nuclear controversat al Iranului vor fi reluate în 13 mai, la Viena.

Cele mai citite

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă