15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAnchetă judiciară în cazul prăbușirii avionului Air Algerie

Anchetă judiciară în cazul prăbușirii avionului Air Algerie

O anchetă judiciară, pentru infracțiunea de omor involuntar, a fost demarată de autoritățile din Mali în cazul prăbușirii avionului Air Algerie, imediat după descoperirea epavei, informează Mediafax.

Preşedintele Burkina Faso, Blaise Compaore, a anunţat sâmbătă că ţara sa, de asemenea, a iniţiat o anchetă judiciară cu privire la prăbuşirea avionului Air Algerie în Mali.

"Procurorul (…) din Ouagadougou a deschis o anchetă judiciară pe 24 iulie (joi), pentru a investiga cauzele catastrofei aviatice, care s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, în Mali, a afirmat Compaore.

Acest procuror "va colabora cu omologii săi din Mali şi Franţa, ţări cu care" Burkina Faso a încheiat acorduri de cooperare judiciară, a afirmat preşedintele Compaore.

Potrivit ministrului malian al Comunicaţiilor, cutiile negre ale avionului prăbuşit au fost transferate duminică din Gao (nordul Mali) către Bamako, de unde vor fi expediate în Franţa.

Prima cutie neagră a fost recuperată vineri, iar a doua a fost găsită sâmbătă de către experţi ONU, la locul catastrofei.

Prăbuşirea avionului s-a soldat cu 118 victime, dintre care 54 sunt francezi. Avionul, care a fost închiriat de către Air Algérie de la compania spaniolă SwiftAir, a plecat de la Ouagadougou către Alger în noaptea de miercuri spre joi, dar, la aproximativ 50 de minute de la decolare, s-a prăbuşit pe teritoriul Mali.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă