13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAngela Merkel, acuzată de trafic de persoane

Angela Merkel, acuzată de trafic de persoane

Un partid politic de extremă-dreapta din Germania a anunțat că va depune plângere împotriva cancelarului Angela Merkel, care o acuză de trafic de persoane, pentru că a permis unor mii de imigranţi să intre pe teritoriul german, după ce au fost opriţi la frontiera Ungariei cu Austria, potrivit Mediafax

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) care condamnă imigrarea a anunţat că plângerea va fi depusă la Parchetul din Berlin, în speranţa de a deschide proceduri penale preliminare împotriva cancelarului german, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

“Angela Merkel a acţionat ca un traficant de persoane”, a subliniat Alexander Gauland, liderul partidului german de extremă-dreapta.

Ca răspuns la mişcarea iniţiată de AfD, purtătorul de cuvânt al lui Merkel, Steffen Seibert, a declarat că Germania este guvernată de o legislaţie şi că cetăţenii ei sunt liberi să depună plângeri legale.

Luna trecută, Merkel a afirmat că solicitanţii de azil sunt bine-veniţi în Germania, în tentativa de a preveni o criză umanitară, după ce Ungaria, aflată la frontiera estică a zonei Schengen, a încercat să oprească imigranţii, cei mai mulţi provenind din Orientul Mijlociu şi Asia, să mai pătrundă pe teritoriul ungar din Serbia.

Din data de 15 septembrie, Ungaria şi-a închis frontierele pentru imigranţii extracomunitari, traversarea ilegală a graniţei devenind o infracţiune ce se pedepseşte cu închisoarea şi cu expulzarea de pe teritoriul ţării.

Potrivit Ministerului german de Interne, 577.307 extracomunitari au cerut azil în Germania în perioada ianuarie – septembrie 2015, o treime dintre aceştia fiind cetăţeni sirieni.

Potrivit estimărilor, între 800.000 şi 1,3 milioane de extracomunitari ar putea ajunge în Germania anul acesta. În anul 2014, în Germania au fost depuse circa 200.000 de cereri de azil.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă