15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSperanţa lui Merkel cu privire la conflictul din Ucraina

Speranţa lui Merkel cu privire la conflictul din Ucraina

Cancelarul german, Angela Merkel, și-a exprimat speranţa cu privire la discuţiile de la Berlin, pe tema crizei ucrainene, vor aduce "progrese", informează Mediafax.

"Sper să se înregistreze progrese. Dar nu sunt sigură, nu pot să creez mari aşteptări", a declarat Angela Merkel, după reuniunea de la Berlin.

Miniştrii de Externe din Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina s-au reunit miercuri după-amiază, la Berlin, pe tema crizei ucrainene.

"Reuniunea are rolul de a evita o nouă agravare a confruntării militare şi o nouă escaladare politică între Kiev şi Moscova", a declarat ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

Peste 9.000 de militari ruşi se află pe teritoriul Ucrainei, unde are loc un conflict separatist, a acuzat miercuri preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, însă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a respins vehement acuzaţiile.

Armata ucraineană a anunţat marţi că a fost atacată direct de militari ruşi care ajută insurgenţii separatişti din sud-estul Ucrainei. Administraţia prooccidentală de la Kiev a anunţat luni că aproximativ 700 de militari ruşi au pătruns pe teritoriul Ucrainei. Kievul şi NATO au acuzat Rusia de multe ori că a trimis militari pentru susţinerea insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei. Moscova a dat asigurări că nu a trimis militari în Ucraina.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în aprilie 2014, s-a soldat cu cel puţin 4.800 de morţi.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă