12.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialAngela Merkel cere implicarea UE în problema refugiaților

Angela Merkel cere implicarea UE în problema refugiaților

Cancelarul german Angela Merkel a cerut, joi, ca mai multe state europene să contribuie la soluționarea problemei refugiaților în regiune, informează Mediafax.

“Nu se poate ca numai cinci din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene să ia trei sferturi din numărul total de refugiați”, a declarat Merkel în fața Parlamentului, înaintea summitului liderilor din UE de săptămâna viitoare, relatează DPA.

Cancelaru german a subliniat, în acest context, că cea mai urgentă sarcină o reprezintă ”îmbunătățirea operațiunilor de salvare pe mare”.

”Tragedia, care se repetă, ne afectează pe toți. Suntem cu toții de acord că trebuie făcut totul — cu adevărat totul — pentru a salva vieți”, a afirmat cancelarul german.

În plus, Angela Merkel a cerut măsuri împotriva traficanților, precum și pentru a intensifica eforturile menite să abordeze problemele pentru care atât de mulți oamenii încearcă să ajungă în Europa.

Cele mai citite

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...
Ultima oră
Pe aceeași temă