10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAngela Merkel își dă doctoratul în Donald Trump. Se pregătește ca pentru...

Angela Merkel își dă doctoratul în Donald Trump. Se pregătește ca pentru un examen de doctorat

Angela Merkel a petrecut ore bune cercetând interviuri și înregistrări video cu Donald Trump ca să-l „citească“, informează Bloomberg, citând surse din apropierea cancelarului german.

 

Cum a fost aspru criticată pentru politica în privința imigranților, Trump socotind-o catastrofică, Angela Merkel a luat notițe, ca să-l combată pe liderul american, când s-or întâlni, cu propriile arme. Cancelaria de la Berlin a contactat echipa de tranziție a lui Trump pentru a organiza o întâlnire cât mai devreme posibil.

Temele de discuție vor fi politicile SUA față de Uniunea Europeană, NATO și piața liberă.
 

„Cancelarul se află într-o foarte bună poziție pentru a influența pozitiv președinția SUA în privința Germaniei și Europei“, este de părere Jürgen Hardt, senator al Uniunii Democrate Creștine. „Experiența și profesia ei de bază o vor ajuta să-i schimbe lui Donald Trump părerile negative.“

Îl studiază ca pe o ­problemă

Profesia de bază a cancelarului german este cea de fizician, ceea ce a ajutat-o să rezolve problemele economice metodic, matematic, analizând procesele în desfășurare, plecând de la enunțuri, aplicând formule, găsind soluțiile optime. ­Această metodă „profesorală“ a ținut-o la putere 11 ani.

Apropiații ei spun că așa se pregătește și pentru întâlnirea cu Trump, matematic. Citește ce scrie el pe Twitter, ce a răspuns la interviuri, îi studiază mimica din secvențele video, „îi ia măsurile“, după cum susțin sursele. Se pregătește ca pentru un examen de doctorat.

Ministrul german de Externe, Thomas Bagger, este convins că Merkel îi va transmite un singur mesaj lui Trump, pe diverse tonuri:

 

„UE este de interes strategic pentru Germania. Calci pe terenul nostru!“

Merkel ar fi vrut să fie prima care să-l viziteze pe Trump la Casa Albă, dar acesta a ales-o pe Teresa May, premierul britanic. În acest caz, cei doi lideri se pot întâlni în mai, în Italia, la summitul G7 (Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, UK și SUA) sau în iulie, la Hamburg, la întrunirea G20. Are timp până atunci să-și facă temele. 

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: „ Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei

„ Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai...

Sărbătoare în inima Bărăganului! Unirea Slobozia, prima promovată în Liga 1

Unirea Slobozia s-a impus cu scorul de 1-0 în deplasarea de la CS Mioveni, în etapa a șasea a play-off-ului Ligii a 2-a, și...

Puntea dintre jocurile virtuale și cele fizice

În peisajul jocurilor de noroc online, apariția cazinourilor live mobile a apărut ca o punte semnificativă între domeniul virtual și experiența tradițională a cazinourilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă