13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAngela Merkel vrea să candideze pentru un al patrulea mandat de cancelar....

Angela Merkel vrea să candideze pentru un al patrulea mandat de cancelar. Oficial german: Este absolut hotărâtă

Cancelarul german Angela Merkel ar putea candida pentru un al patrulea mandat, la alegerile legislative din septembrie 2017, potrivit unuia dintre colaboratorii săi, informează AFP, citat de Agerpres.

„Va candida la funcția de cancelar. Este absolut hotărâtă, dispusă și pregătită să contribuie la consolidarea ordinii internaționale liberale“, a declarat creștin-democratul (CDU) Norbert Roettgen, președintele Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul federal german, Bundestag.

Roettgen a descris-o pe Merkel drept „una dintre pietrele de temelie” ale conceptului de ordine internațională din Occident. „Prin urmare, va candida, va acționa ca un lider responsabil”, a mai spus el.

Potrivit presei germane, Angela Merkel, care ocupă postul de cancelar din 2005, ar putea anunța oficial decizia sa de a candida pentru al patrulea mandat cu ocazia unei reuniuni a conducerii partidului său, CDU, programată duminică.

„Nu putem considera cancelarul german ca ultima persoană rămasă în picioare. Ar fi imposibil să ne bazăm pe o singură persoană. Avem nevoie de Occident, iar Occidentul este absolut necesar”, a mai spus Norbert Roettgen.

În pofida unui an agitat pentru Angela Merkel, marcat de critici provenite din propria tabără la adresa politicii sale migratorii și de mai multe înfrângeri electorale, opinia publică din Germania se așteaptă ca ea să candideze din nou la legislativele de anul viitor.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă