13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialApel surpriză la summitul privind situația din Grecia. Cine a sărit în...

Apel surpriză la summitul privind situația din Grecia. Cine a sărit în apărarea Atenei

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a sunat-o, marţi, pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, pentru a pleda pentru ajungerea la un acord în scopul stabilizării economiei elene, scrie The Guardian. 

Obama a sunat-o pe Merkel imediat după discuţia telefonică pe care a avut-o cu premierul Greciei, Alexis Tsipras. 

“Este necesar să se ajungă la un acord între creditori şi Grecia. Un acord va trebui să includă un pachet de reforme şi de finanţare care să repună Grecia pe calea creşterii economice şi a sustenabilităţii datoriei. Ajungerea la un acord cu Grecia este un lucru complicat, dar este în interesul colectiv al Europei ca această problemă să se rezolve“, a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, citat de site-ul ziarului USA Today.

Citește și: Summit al Eurogrupului privind situația din Grecia. Proba de foc prin care trebuie să treacă Tsipras

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, l-a sunat marţi pe preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, înaintea summitului Eurogrup, explicându-i că economia greacă are nevoie urgentă de un împrumut.

“Barack Obama a exprimat speranţa unui rezultat favorabil al negocierilor Greciei cu creditorii internaţionali. Statele Unite doresc menţinerea Greciei în zona euro”, a transmis Preşedinţia SUA.

Cetăţenii greci au votat în proporţie de 61% împotriva măsurilor propuse de creditorii internaţionali, 38,99% pronunţându-se în favoarea acestora.

Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE). Începând de la 1 iulie Grecia este, tehnic, în incapacitate de plăţi.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă