15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialAproape 1.300 de pasageri blocaţi la bordul a două trenuri Eurostar

Aproape 1.300 de pasageri blocaţi la bordul a două trenuri Eurostar

Aproape 1.300 de pasageri au rămas blocaţi la bordul a două trenuri Eurostar care circulau pe ruta Londra-Bruxelles și Londra-Paris. Primul dintre aceste două trenuri, cu 600 de pasageri la bord, a petrecut noaptea de joi spre vineri blocat în Lambersart, în nordul Franţei, în timp ce al doilea tren, în care se aflau 696 de persoane a avut o întârziere de peste şase ore.

Potrivit Mediafax, incidentele au fost cauzate de ruperea unor cabluri electrice, după cum a anunţat vineri compania.

"Au fost două rupturi de cabluri electrice, ceea ce este extrem de rar", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Eurostar, contactat prin telefon.

Cele două trenuri au fost în cele din urmă tractate de o locomotivă diesel până în gara Lille-Europe, unde călătorii au fost transferaţi la bordul unor garnituri înlocuitoare. Pasagerii care veneau de la Londra au ajuns în Gara de Nord din Paris la ora 03.30, iar cei care se îndreptau spre Bruxelles au ajuns cu puţin înainte de ora 06.00, potrivit Eurostar.

Pasagerii blocaţi în trenul cu destinaţia Bruxelles, care a rămas cel mai mult timp blocat pe calea ferată, au primit băuturi calde de la protecţia civilă, a precizat Eurostar.

Compania a anunţat că circulaţia pe linia ferată respectivă a fost perturbată toată noapte, determinând întârzieri de peste două ore pentru celelalte şase trenuri, mai scrie Mediafax.

Cablul care alimentează cu electricitate trenurile a fost avariat în două locuri situate la distanţă de câţiva kilometri unul de celălalt, a declarat purtătorul de cuvânt. "Verificăm de ce" s-a întâmplat acest lucru, a precizat el.

Pasagerii trenului Londra-Bruxelles vor fi despăgubiţi cu dublul preţului unui bilet dus-întors pe această rută şi vor primi un bilet dus-întors gratuit pentru o călătorie ulterioară, iar cei ai trenului Londra-Paris vor primi banii pe biletul achiziţionat şi un alt bilet dus gratuit pentru o călătorie ulterioară, a precizat Eurostar.

Cele mai citite

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...
Ultima oră
Pe aceeași temă