21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialArabia Saudită suplimenteză arsenalul militar din Yemen

Arabia Saudită suplimenteză arsenalul militar din Yemen

Arabia Saudită a adus, din nou, în Yemen, echipamente militare pentru a ajuta forțele loialiste aflate în război cu rebelii șiiți, informează Mediafax.

”Zeci de tancuri, blindate și transportoare de trupe, precum și sute de soldați yemeniți formați în Arabia Saudită au sosit în cursul nopții în Yemen”, după ce-au traversat postul de frontieră de la Al-Wadia, în nordul țării, a declarat pentru AFP o sursă militară yemenită.

Citește și: Bombardament în Yemen. Cel puțin 20 de civili au fost uciși

Întăririle provin din regiunea Sharoura, Arabia Saudită, și sunt destinate rezistenței populare și armatei naționale, a indicat o altă sursă militară, referindu-se la forțele loiale președintelui yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi, aflat în exil la Ryad.

Potrivit unor surse tribale, întăririle s-au îndreptat spre provinciile Mareb, la est de Sanaa, și Shabwa (sud-est), teatrul unor lupte violente, ”pentru a-i alunga pe rebelii houthi și aliații lor”.

Forțele loialiste câștigă în continuare teren în sudul Yemenului, unde ele au cucerit la mijlocul lunii iulie Adenul, al doilea oraș ca mărime, și la începutul lui august baza aeriană Al-Anad, cea mai importantă din țară, după patru luni de război.

 

Cele mai citite

Alexander Zverev, campion la Foro Italico

Germanul Alexander Zverev a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, după ce l-a învins în finală...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...
Ultima oră
Pe aceeași temă