10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialARESTĂRI în lanț, după atacul terorist din Tunisia

ARESTĂRI în lanț, după atacul terorist din Tunisia

Forţele de securitate au arestat mai mulţi suspecţi în legătură cu atacul armat comis vineri în staţiunea tunisiană Sousse, în care au fost masacraţi 38 de turişti străini, a anunţat ministrul tunisian de Interne Najem Gharsalli, potrivit Mediafax.  

Gharsalli nu a precizat câte persoane au fost arestate, în această conferinţă de presă comună susţinută luni împreună cu miniştrii de Interne britanic, francez şi german, la hotelul unde un atacator a deschis focul asupra turiștilor. 

1.000 de militari apără stațiunile tunisiene

Ministrul tunisian a declarat, citat de BBC, că aproximativ 1.000 de militari urmează să fie mobilizaţi pentru a apăra staţiunile tunisiene din zona de coastă.

Miniştrii au depus flori şi au ţinut un moment de reculegere, anterior, pe plaja pe care au fost ucise cele mai multe dintre victime, relatează DPA în pagina electronică.

Citește și: Declarații ȘOCANTE ale tatălui atacatorului din Tunisia. Cum a reacționat bărbatul când a aflat ce a făcut fiul lui

Ministrul german de Interne Thomas de Maiziere a declarat că Germania susţine măsurile tunisiene în vederea protejării turiştilor. “Am venit să ne exprimăm solidaritatea cu această deocraţie tânărră şi încă vulnerabilă”, a declarat el. “Suntem hotărâţi să arătăm că libertatea este mai puternică decât terorismul”, a adăugat ministrul.

De Maiziere a făcut aceste declaraţii în contextul în care Ministerul german de Externe a confirmat că printre victime se află un al doilea turist german.

Optsprezece britanici şi trei irlandezi au fost ucişi în atac, potrivit autorităţilor locale. Tunisia a confirmat totodată moartea unui belgian şi a unui portughez.

Ministrul britanic de Interne Theresa May a adus un omagiu personalului hotelului, care i-a protejat pe oaspeţi de atacator, şi a subliniat că în spatele morţii şi distrugerii se află o “ideologie pervertită”. May şi-a exprimat susţinerea faţă de Tunisia, o ţară considerată singurul succes democratic după valul “primăverii arabe” din 2011.

Citește și: Turiștii străini se grăbesc să părăsească Tunisia. ONU condamnă atentatele de vineri

Gruparea extremistă Statul Islamic (SI), care a cucerit zone vaste în Siria şi Irak, a revendicat atacul comis de către Seifeddin Rezgui, în vârstă de 24 de ani. Gruparea a revendicat, de asemenea, un atac sinucigaş într-o moschee şiită din Kuwait, soldat cu 27 de morţi, comis în aceeaşi zi.

Cele mai citite

Ruptură totală între Ciolacu și Piedone: Am încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat joi că a încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone. Ciolacu îi transmise joi lui...

Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu, puși oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Când va fi audiat Ion Iliescu

Parchetul General a anunţat punerea sub acuzare a fostului premier Petre Roman şi a fostului vicepremier Gelu-Voican Voiculescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii,...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă