15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialArmata, acuzată de proruşi că a utilizat arme chimice în Doneţk

Armata, acuzată de proruşi că a utilizat arme chimice în Doneţk

Un lider separatist prorus acuză serviciile de securitate ucrainene că au utilizat arme chimice în apropierea oraşului Slaviansk, Moscova cerând o anchetă în acest caz, informează RIA Novosti, conform Mediafax.

Unul dintre liderii autoproclamatei "Republici Doneţk" susţine că mai multe persoane intoxicate cu clor au fost internate în spitale din Slaviansk în urma unui presupus atac chimic comis de forţele speciale ucrainene în satul Semenivka.

Confruntări armate intense s-au înregistrat duminică şi luni în apropiere de Slaviansk, în pofida armistiţiului.

"Este oribil. Acest caz trebuie investigat", a reacţionat Vitali Ciurkin, ambasadorul Rusiei la Naţiunile Unite.

 

Atât separatiştii proruşi, cât şi armata ucraineană s-au acuzat reciproc de mai multe ori de utilizarea unor arme neconvenţionale, dar informaţiile nu au fost confirmate din surse independente.

Rusia avertizează că ar putea sesiza OIAC în legătură cu presupusul atac chimic din Ucraina

Rusia ar putea sesiza Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) în legătură cu presupusul atac cu clor din estul Ucrainei, avertizează ambasadorul rus în Olanda, Roman Kolodkin, citat de RIA Novosti.

Diplomatul rus admite totuşi că nu sunt suficiente dovezi pentru sesizarea Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice.

"Pentru o sesizare oficială, sunt necesare date substanţiale, nu doar informaţii de presă. Dacă informaţiile se vor diversifica, atunci probabil vom face o sesizare oficială", a spus Kolodkin.

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă