13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialArmata irakiană a reuşit să pătrundă în Mosul, oraşul controlat de jihadişti

Armata irakiană a reuşit să pătrundă în Mosul, oraşul controlat de jihadişti

Armata irakiană a anunţat, marţi, că efectivele sale au reuşit să intre în Mosul după două săptămâni de la debutul ofensivei împotriva grupării jihadiste Stat Islamic, care deţinea controlul asupra oraşului încă din 2014, anunţă Agerpres.

Centrul comandamentului comun al operațiunilor însărcinat cu ofensiva pentru a prelua controlul la Mosul a declarat că forţele armate irakiene au intrat în oraş de pe “malul stâng al Tigrului”.

Forțele de elită ale armatei irakiene anunțaseră mai devreme că au intrat în sediul televiziunii publice din orașul Mosul, primul obiectiv important preluat de forțele guvernamentale în cadrul ofensivei, conform sursei citate.

Mosul, situat la circa 400 km nord de capitala irakiană Bagdad, se află sub controlul Statului Islamic din iunie 2014, când forțele guvernamentale irakiene și-au abandonat armele și au fugit, dând posibilitate jihadiștilor să cucerească unele părți din regiunile din nordul și vestul Irakului.

Luni, 17 octombrie, a debutat operaţiunea militară de preluare a oraşului Mosul din Irak din mâinile teroriştilor ISIS a început luni dimineaţă. La asalt participă forţele kurde Peshmerga, armata guvernamentală irakiană şi forţele aliate, care sunt susţinute de coaliţia SUA anti-ISIS.

Cele mai citite

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...
Ultima oră
Pe aceeași temă