10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialArmata siriană a preluat controlul orașului Alep. Este cea mai mare victorie...

Armata siriană a preluat controlul orașului Alep. Este cea mai mare victorie a regimului, în faţa rebelilor, de la începutul războiului

Armata siriană a anunţat cea mai importantă victorie obţinută împotriva rebelilor de la începutul războiului, în 2011. Astfel, soldaţii sirieni au preluat controlul oraşului nordic Alep, după ce ultimul convoi de rebeli a părăsit orașul, notează Agerpres.

"Alepul este din nou un oraș sigur. Ultimele patru autobuze care transportă rebeli sirieni și familiile lor au ajuns la Ramoussa. Mulţumită sângelui martirilor noştri şi sacrificiilor valoroaselor noastre forţe armate şi forţelor suplimentare şi aliate (…), comandamentul general al forţelor armate anunţă întoarcerea securităţii la Alep, după eliberarea sa de terorism şi terorişti şi ieşirea celor care mai rămăseseră.

Această victorie reprezintă o cotitură strategică (…) în războiul împotriva terorismului (…), subliniază capacitatea armatei siriene şi aliaţilor săi de a câştiga bătălia împotriva grupărilor teroriste şi pune bazele unei noi faze în vederea gonirii terorismului de pe tot teritoriul Republicii arabe siriene.", se arată în comunicat.

Un oficial ONU a anunţat anterior că peste 34.000 de persoane au fost evacuate din Alep începând de joia trecută.Persoanele evacuate au fost transportate în zone rurale aflate sub controlul rebelilor la vest de Alep şi în provincia Idleb.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă