23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialArmata siriană a spart asediul jihadiștilor din Deir Ezzor, ultimul bastion ISIS

Armata siriană a spart asediul jihadiștilor din Deir Ezzor, ultimul bastion ISIS

Armata siriană a reușit să spargă un asediu vechi de peste doi ani, impus de militanții ISIS orașului Deir Ezzor, ultimul bastion al jihadiștilor, aflat într-o zonă bogată în petrol, potrivit Agerpres.

''Unitățile armatei arabe siriene (…) au spart asediul organizației teroriste SI asupra orașului Deir Ezzor'', făcând joncțiunea cu soldații asediați din baza Brigăzii 137, în vestul orașului, a afirmat agenția oficială Sana. ''Elemente ale armatei, venind din vest, au făcut joncțiunea cu Brigada 137, spărgând astfel asediul teroriștilor Daesh (acronimul în arabă al SI), impus orașului'', a precizat Sana.

Marți dimineața, în cartierele guvernamentale asediate de către Statul Islamic puteau fi auzite zgomotele luptelor și explozii puternice, a indicat un jurnalist local colaborator al AFP. În acest sector, unde asediul a provocat penurii de alimente și medicamente, drapelele regimului erau vizibile peste tot, în așteptarea sosirii armatei și unii dintre locuitori se salutau afișând semnul victoriei, a precizat jurnalistul.

Jihadiștii au asediat în 2015 două enclave guvernamentale în orașul Deir Ezzor. Cea de-a doua enclavă guvernamentală, la periferia de sud, care include un aeroport militar și trei cartiere, este de asemenea asediată de către jihadiști și forțele regimului nu au sosit încă în zona respectivă.

Organizația extremistă a pierdut deja mai mult de jumătate din bastionul său Raqa (nord), atacat de către forțele arabo-kurde.

Cele mai citite

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...
Ultima oră
Pe aceeași temă