18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialArmata SUA a pierdut o RACHETĂ. O caută cu POLIŢIA

Armata SUA a pierdut o RACHETĂ. O caută cu POLIŢIA

Forţele Terestre ale Statelor Unite, US Army, au anunţat că au pierdut o rachetă.

Dispozitivul militar era ataşat de un elicopter Apache, care a zburat, vineri, deasupra zonei de nord a statului New York.

Racheta dispărută nu este periculoasă, au subliniat Forţele Terestre ale SUA, întrucât ea nu conţine exploziv şi nu are sistem de propulsie propriu.

Dispozitivul pierdut este o rachetă captivă de tip M 36, destinată antrenamentului în zbor al piloţilor. Rachetele de acest tip se agaţă de elicopter, pentru a simula greutatea unei rachete de luptă de tip Hellfire.

Elicopterul Apache care a pierdut racheta face parte din Divizia 10 Montană şi aparţine bazei aeriene Fort Drum. Nu se ştie cum s-a desprins racheta, întrucât o asemenea rachetă nu poate fi nici lansată, nici dirijată de pilotul unei aeronave.

În ultimele zile, armata şi poliţia americană caută racheta dispărută, care trebuie recuperată, întrucât reprezintă un dispozitiv militar.

Citeşte şi: Două femei ofiţer au absolvit cursul de RANGER, rezervat celor mai buni LUPTĂTORI americani

Baza militară Fort Drum a făcut un apel public pentru găsirea rachetei, anunţând chiar un număr de telefon la care pot suna cetăţenii americani care ar fi văzut-o.

Potrivit comunicatului Diviziei 10 Montane, preluat de publicaţia electronică americană http://www.syracuse.com, racheta căutată este construită din oţel, este de culoare neagră şi poartă inscripţia “US ARMY”. Ca şi racheta de luptă Hellfire, racheta inertă M36 are lungimea de 163 centimetri şi greutatea de 45 de kilograme.

Forţele Terestre ale SUA au mai pierdut o rachetă M36, tot dintr-un elicopter Apache, şi în anul 2012.

Citeşte şi:  FOTO. Care sunt cele mai MICI nave militare ale României

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă