11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialArmata SUA se antrenează împotriva atacurilor CIBERNETICE

Armata SUA se antrenează împotriva atacurilor CIBERNETICE

Pe teritoriul Statelor Unite a început desfăşurarea celui mai amplu exerciţiu militar dedicat apărării cibernetice.

Exerciţiul, planificat în perioada septembrie – octombrie 2015, este denumit NIE 16.1.

Antrenamentele din seria NIE (Network Integration Evaluation) se desfăşoară începând din anul 2011, iar anul acesta au cea mai mare amploare.

La o ediţie obişnuită, un asemenea exerciţiu are între 3500 şi 3800 de participanţi. În anul 2015, la NIE participă peste 9000 de militari, susţinuţi de peste 3000 de civili, a precizat comandantul exerciţiului,  generalul de brigadă Terry McKenrick.

Exerciţiul este coordonat de la Fort Bliss (Texas). Militarii provin din SUA, Marea Britanie, Italia şi din alte 12 ţări.

Citeşte şi:  SUA și China vor coopera pentru combaterea atacurilor CIBERNETICE

SUA vor implica în programul exerciţiului circa 300 de “platforme”, care vor include vehicule, de toate tipurile, existente în dotarea Forţelor Terestre, precum şi vehicule experimentale. Echipamente radio, de comunicaţii prin satelit şi de conducere a acţiunilor militare vor fi plasate atât în vehicule, cât şi asupra soldaţilor, anunţă comandamentul Forţelor Terestre ale SUA (US Army).

În cadrul exerciţiului va funcţiona un centru de comandă de dimensiuni mari, precum şi un centru de comandă mai mic, mobil, care va reprezenta o „copie în oglindă” a celui mare şi care va fi dislocat într-o altă locaţie.

Prezenţa inamicilor va fi simulată şi prin implicarea unor actori, care joacă rolul unor localnici sau a unor luptători din zona Orientului Mijlociu.

Scenariul exerciţiului presupune şi utilizarea unor arme de distrugere în masă.

Citeşte şi:  Războiul din Ucraina. Ce armă a RUŞILOR îi îngrijorează pe AMERICANI

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă