19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE UCRAINA: Armata susţine că o coloană de blindate ruseşti înaintează în...

UPDATE UCRAINA: Armata susţine că o coloană de blindate ruseşti înaintează în sud-estul Ucrainei. Lavrov: Cel de al doilea convoi umanitar care nu va fi şi ultimul.

UPDATE 16:43  Serghei Lavrov: Cel de al doilea convoi umanitar care va ajunge în Ucraina nu va fi şi ultimul.

O coloană de blindate formată din 100 de vehicule ruseşti înainta, miercuri dimineaţa, în partea de sud-est a Ucrainei, anunţă armata ucraneană, relatează AFP, preluată de Medifax.

Centrul de presă al Statului Major al operaţiunii ucrainene în estul ţării, într-un comunicat, a precizat că în acest moment "avem informaţii cu privire la înaintarea unei coloane alcătuite din 100 de vehicule, inclusiv tancuri, blindate, lansatoare multiple de rachete de tip Grad pe drumul către Starobeşeve-Telmanove". Această coloană "marcată cu un triunghi sau un cerc alb" se îndreaptă către localitatea Telmanove, situată al aproximativ 20 de kilometri de frontiera rusă şi la aproximativ 80 de kilometri sud de Doneţk, un bastion al rebelilor proruşi.

Telmanove se află la aproximativ 40 de kilometri nord de Novoazovsk, unde autorităţile ucrainene au afirmat că au oprit altă coloană de blindate ruseşti. Forţele armate ucrainene şi separatişti proruşi erau implicate marţi în tiruri de artilerie, iar cu o zi înainte în lupte terestre.

Rebelii proruşi au anunţat luni lansarea unei contraofensive la sudul bastionului lor de la Doneţk, aparent într-o tentativă de a prinde armata ucraineană într-un cleşte.

 

Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă