20.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialArmenia îi cere Rusiei să instaleze rachete pe teritoriul ei, pentru a...

Armenia îi cere Rusiei să instaleze rachete pe teritoriul ei, pentru a asigura stabilitatea în estul Mării Negre

Președintele Armeniei, Serzh Sargsyan, i-a cerut liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, să instaleze rachete Iskander pe teritoriul țării sale, susține agenția rusă de propagandă Sputnik.

Președintele Armeniei a susținut că noile rachete rusești sunt necesare pentru a asigura stabilitatea regională.

Rusia a făcut o primă demonstrație cu rachete Iskander la data de 21 septembrie, la Erevan, în cadrul paradei militare prilejuite de aniversarea a 25 de ani de independență a Armeniei – țară desprinsă din fosta URSS.

Încă de la proclamarea independenței, în anul 1991, Armenia are o dispută teritorială cu Azerbadjanul, pe tema enclavei Nagorno-Karabah, care are populație majoritar armeană dar se află în interiorul Azerbaidjanului.

"Nu este un secret că Azerbaidjanul cumpără periodic, în ultimii ani, armament modern. Noi nu avem aceeași capacitate financiară ca Azerbaidjanul, dar  căutăm în mod constant să echilibrăm situația prin găsirea unui antidot. Cred că Iskander este un antidot în acest caz", a susținut președintele Serzh Sargsyan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

A crescut interesul românilor pentru a deveni proprietari de case în Dubai

Dubaiul reprezintă un teritoriu extrem de ofertant pentru românii care sunt în căutare de investiții imobiliare pe termen mediu și lung. Astfel, aceștia achiziționează...

Guvernul acordă noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza. În cursul dimineții a fost trimis un nou transport cu produse alimentare și...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...
Ultima oră
Pe aceeași temă