13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Armistițiul de 72 de ore în Fâșia Gaza a început. Negocierile...

UPDATE: Armistițiul de 72 de ore în Fâșia Gaza a început. Negocierile de pace încep vineri la Cairo

UPDATE 08.30:

Un armistiţiu de 72 de ore a intrat în vigoare vineri dimineaţa, la ora locală 8.00 (8.00, ora României), în Fâşia Gaza, în a 25-a zi a unui război devastator şi sângeros între armata israeliană şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, relatează AFP.

—–

Trupele Israeliene și luptătorii Hamas au căzut de acord asupra unui armistițiu după trei săptămâni de ofensivă militară israeiliană în regiune, a anunțat secretarul de stat american John Kerry.

Astfel, negociatorii israelieni şi cei palestinieni se vor întâlni vineri, în Egipt, pentru a iniţia discuţii după intrarea în vigoare a armistiţiului de încetare a focului în Fâşia Gaza, scrie Mediafax.

La discuții va participa și Frank Lowenstein, trimisul american pentru Orientul Mijlociu.

De asemenea, un oficial palestinian de la Gaza a declarat că o delegaţie de negociatori palestinieni se va deplasa vineri dimineaţă la Cairo, "pentru a discuta despre un armistiţiu şi despre cererile facţiunilor palestiniene".

Egiptul, la rândul său, a anunţat că invită delegaţii ale israelienilor şi palestinienilor la negocieri.

Potrivit lui John Kerry, cele două părţi vor înceta ostilităţile vineri, la ora locală 8.00 (8.00, ora României), iar la Cairo vor începe negocieri între israelieni şi palestinieni.

"Această încetare a focului este foarte importantă, în scopul de a oferi civililor inocenţi un răgaz pentru a se aproviziona cu cele necesare", a declarat Kerry.

"În timpul acestui armistiţiu (de 72 de ore) civilii din Fâşia Gaza vor primi ajutor umanitar şi vor avea ocazia de a-şi continua activităţile vitale", a adăugat el.

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă