11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialArmistiţiu în Ucraina? Un militar a fost ucis iar alţi 15 au...

Armistiţiu în Ucraina? Un militar a fost ucis iar alţi 15 au fost răniţi

Un militar ucrainean a fost ucis, iar alţi 15 au fost răniţi în estul separatist prorus al Ucrainei în ultimele 24 de ore, în pofida unui armistiţiu, au anunţat sâmbătă autorităţile ucrainene, potrivit Mediafax.

Militarul a fost ucis de către un lunetist, pe aeroportul de la Doneţk, unul dintre punctele fierbinţi pe care trupele ucrainene şi separatiştii şi-l dispută de mai multe luni.

Alţi 15 militari au fost răniţi în incidente separate, în contextul în care armata ucraineană a anunţat că asupra poziţiilor sale au fost efectuate tiruri de artilerie şi cu armament uşor.

Acest bilanţ arată fragilitatea armistiţiului încheiat pe 5 septembrie la Minsk, fragilizat şi mai mult în urma scrutinelor organizate duminica trecută în regiunile separatiste, respinse de către Kiev şi Occident dar recunoscute de facto de către Moscova.

Autorităţile ucrainene au anunţat vineri că au fost omorâţi cinci militari, iar alte 31 de persoane au fost rănite, dintre care 15 sunt civili.

Ele au denunţat tot vineri intrarea pe teritoriul din estul Ucrainei, din Rusia, a zeci de tancuri, trupe şi alte echipamente militare.

Statele Unite şi NATO nu au confirmat incursiunea.

Potrivit ONU, peste 4.000 de persoane – majoriatea civili – au fost ucise de la începutul conflictului, în aprilie.

Cele mai citite

Ciolacu laudă primarii și președinții de Consilii Județene pentru stabilitatea țării

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că stabilitatea este asigurată de primari și președinții de Consilii Județene, nu de premieri, care se schimbă frecvent. Șeful...

Rafila dă o veste bună pentru tratamentul cancerului: se înființează primul centru de Protonoterapie din Europa de Sud-Est

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că joi a fost demarat studiul de piaţă pentru construcţia, la Institutul Oncologic Bucureşti, a primului Centru Naţional...

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă