15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialArseni Iaţeniuk: Ucraina va lasa Olanda să conducă ancheta prăbuşirii zborului Malayesia...

Arseni Iaţeniuk: Ucraina va lasa Olanda să conducă ancheta prăbuşirii zborului Malayesia Airlines

Într-o conferinţă de presă susţinută luni la Kiev, premierul Arseni Iaţeniuk a declarat că Ucraina este pregătită să încredinţeze Olandei, "ţara care a suferit cel mai mult", coordonarea anchetei internaţionale cu privire la prăbuşirea avionului malaysian, doborât probabil de o rachetă, informează Mediafax.

Iaţeniuk a mai spus că până acum s-au găsit 272 de cadavre din carre 251 sunt deja în trenul cu sistem de refrigerare şi că autorităţile de la Kiev sunt pregătite să trimită toate cadavrele la Amsterdam în vederea autopsierii şi efectuării expertizelor independente necesare.

Premierul australian, Tony Abbott, a cerut ca trupurile persoanelor decedate după "ceea ce pare doborârea de o rachetă sol-aer" joi a avionul Malaysia Airlines în estul Ucraine să fie "tratate cu respect" şi şi-a exprimat temerea că probele de la locul prăbuşirii vor fi distruse în continuare.  28 de cetăţeni australieni şi nouă persoane cu rezidenţă în Australia se aflau la bordul avionului.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă