10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAsasinarea unui ministru israelian de către Hamas, dejucată de serviciile de securitate

Asasinarea unui ministru israelian de către Hamas, dejucată de serviciile de securitate

Asasinarea ministrului israelian de Externe, Avigdor Lieberman, de către gruparea Hamas a fost dejucată de serviciile de securitate israeliene (Shin Beth), trei membri ai mişcării islamiste palestiniene fiind arestaţi.

Potrivit Mediafax, care citează serviciile de securitate, suspecţii "colectau informaţii despre traseul pe care îl urma convoiul ministrului" de la şi spre domiciliul din colonia Nokdim, în Cisordania, şi încercau să găsească un lansator de rachete pentru a ataca vehiculul.

Shin Beth a precizat într-un comunicat că cei trei suspecţi, Ibrahim al-Zir, Ziad al-Zir şi Adnas Tzabih, toţi trei originari din satul Harmala, în apropiere de Nokdim, au fost arestaţi în cursul unei operaţiuni a serviciilor de securitate israeliene, armatei şi poliţiei.

În timpul conflictului israelian din Fâşia Gaza, Ibrahim al-Zir "a început să pregătească un plan pentru a ataca escorta ministrului de Externe, Avigdor Lieberman, în ideea că acest atentat ar trimite un mesaj Israelului pentru a înceta conflictul din Gaza", informează sursa citată, mai scrie sursa citată.

"În ultimele zile", suspecţii au fost acuzaţi de un tribunal militar din Cisiordania de conspiraţie la crimă şi trafic de arme, potrivit comunicatului serviciilor de securitate.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă