15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAsistentul militar al președintelui ERDOGAN a fost arestat în urma tentativei de...

Asistentul militar al președintelui ERDOGAN a fost arestat în urma tentativei de lovitură de stat

Autorităţile turce au anunţat duminică arestarea colonelului Ali Yazici, asistentul militar personal al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, transmit agențiile internaționale citate de Agerpres.

Ali Yazici este suspectat de implicare în tentativa de lovitură de stat prin care o facţiune din cadrul armatei a încercat vineri seară să preia puterea.

Colonelul Yazici a ocupat începând din luna august acest post, atribuit în mod tradiţional unui ofiţer de rang înalt pe care preşedintele îl alege din trei nume propuse de Ministerul Apărării. 

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului de opoziţie T24, Yazici se afla vineri seară în capitala Ankara, aşadar el nu îl însoţea pe preşedintele Erdogan, care atunci era în vacanţă în staţiunea Marmaris, pe coasta Mării Egee. 

Postul NTV anunţă că a fost arestat şi generalul Ismail Guneser, care a deţinut în perioada 2008-2012 postul de asistent militar personal al preşedintelui Abdullah Gul. 

Până în prezent au fost arestate peste 6.000 de persoane bănuite de implicare în tentativa de lovitură de stat, dintre care circa jumătate sunt militari, inclusiv generali şi alţi ofiţeri de rang înalt. Printre ei se numără opt generali din Forţele Aeriene şi comandanţii Armatelor a 2-a şi a 3-a, precum şi comandantul bazei de la Incirlik.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă