22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialAtac al islamiștilor în Somalia. Cel puțin 12 morți

Atac al islamiștilor în Somalia. Cel puțin 12 morți

Cel puţin 12 persoane au fost ucise vineri seară la Mogadiscio într-un atac contra unui hotel şi unui parc din apropiere, revendicat de insurgenţi islamişti somalezi shebab, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Două explozii, urmate de focuri de armă automată mai mult de o oră, au zguduit capitala Somaliei în jurul orei 19.45 (16.45 GMT). 

“Una dintre explozii a avut loc lângă Peace Garden, iar cealaltă în apropierea hotelului (vecin) SYL. Am văzut 12 civili ucişi, dar numărul (morţilor) ar putea fi mult mai mare”, a declarat Ibrahim Mohamed, un responsabil al poliţiei somaleze. 

În timp ce era încă în desfăşurare, islamiştii radicali shebab au revendicat operaţiunea, într-un scurt comunicat postat pe contul lor Instagram. 

“Membri ai mujahedinilor au lansat un atac contra hotelului SYL din apropierea palatului prezidenţial. Atacul a început cu un atentat sinucigaş, urmat de un schimb de focuri”, a declarat grupul. 

Hotelul SYL este situat aproape de incinta ultrasecurizată Villa Somalia, un complex fortificat unde se află preşedinţia Somaliei şi biroul prim-ministrului. 

Ziduri de la Somali Youth League Hotel, cunoscut sub numele de SYL Hotel, erau distruse, cu toate că vehiculul a fost detonat la poarta parcului din apropiere, unde s-au adunat zeci de oameni, potrivit martorilor. Focuri de armă s-au auzit după explozie. 
    
Al Shabaab a lansat adesea atacuri la Mogadiscio vineri – weekendul somalez – când oamenii se adună în hoteluri, restaurante sau alte locuri pentru a se întâlni cu prietenii sau familia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...
Ultima oră
Pe aceeași temă