10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialATAC armat în Colorado Springs: Trei morți, după ce un bărbat s-a...

ATAC armat în Colorado Springs: Trei morți, după ce un bărbat s-a baricadat într-un centru de planificare familială

Un bărbat s-a baricadat, vineri după-amiază, într-un centru de planificare familială din Colorado Springs, în vestul Statelor Unite, și a început să tragă în persoanele aflate în centru, relatează AFP, conform Agerpres. Trei persoane, între care un polițist,au murit, iar alte nouă sunt rănite. Atacatorul a fost arestat vineri noaptea. 

Bărbatul înarmat s-a ascuns mai multe ore într-un centru de planning familial din Colorado, în vestul Statelor Unite. El a fost arestat după ce a făcut cel puțin 11 răniți, au anunțat autoritățile.Trei persoane au decedat din cauza rănilor, inclusiv un polițist, au declarat autoritățile din Colorado Springs într-o conferință de presă. Nouă persoane, dintre care cinci polițiști, au fost spitalizate.

“Suspectul a fost arestat”, a declarat John Suthers, primarul orașului Colorado Springs, la sud de Denver, într-un briefing de presă. Poliția, care nu a dezvăluit încă identitatea atacatorului, era îngrijorată că el ar fi putut plasa explozibili în clădire. 

“11 persoane au fost transferate la spitale locale, inclusiv 5 ofițeri de poliție”, a declarat la rândul ei Catherine Buckley, purtător de cuvânt al poliției orașului. În acest stadiu, ea nu a anunțat niciun deces și a spus că poliția nu a tras în suspect, făcându-l mai degrabă “să se predea”.

Anterior, Catherine Buckley a anunțat că atacatorul a adus “dispozitive” în clădire, sugerând ca ar putea fi explozive.

Schimbul de focuri între atacator și poliție a durat ore în șir. Televiziunile americane au difuzat imagini cu persoanele evacuate în grabă. 

Nici poliția și nici federația centrelor de planificare familială nu au fost în măsură să confirme care era ținta atacatorului la această organizație non-profit, care primește subvenții publice.

Centrele de planificare familială furnizează în Statele Unite în principal servicii ginecologice: examene preventive, contraceptive, dar efectuează și avorturi.

Acest lucru face ca în mod regulat ele să fie ținta unor manifestații sau chiar agresiuni din partea adversarilor radicali ai avortului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă