10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAtac ARMAT în Franţa. O persoană a murit şi alte trei au...

Atac ARMAT în Franţa. O persoană a murit şi alte trei au fost rănite

O tânără a fost ucisă, iar alte trei persoane rănite, sâmbătă seara, la Woippy, în Franţa, după ce un bărbat în stare de ebrietate a deschis focul asupra trecătorilor, informează Mediafax.

Bărbatul avea asupra sa o armă de calibrul 9 milimetri şi a deschis focul către ora locală 22.00 (23.00, ora României), pe o stradă dintr-un cartier sensibil din Woippy, la nord de Metz, a precizat o sursă din cadrul poliţiei, care a conformat informaţiile publicate de publicaţia Le Républicain Lorrain.

Bărbatul, prezentat ca “un atactor nebun în stare de ebrietate” de către această sursă, a tras mai multe focuri de armă.

O tânără în vârstă de 25 de ani a decedat pe loc, în timp ce altă victimă, un bărbat în vârstă de 30 de ani, atins de un glonţ la nivelul capului, se afla între viaţă şi moarte. El a fost evacuat de către salvatori, iar pronosticul vital îi era angajat, a precizat o sursă din cadrul poliţiei.

Femeia ucisă şi bărbatul grav rănit la cap făceau parte dintr-o frăţie, potrivit primilor martori audiaţi.

Un bărbat în vârstă de 20 de ani a fost atins de un glonţ la nivelul abdomenului, iar un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost rănit “mai uşor”, potrivit poliţiei.

Autorul atacului a fost reţinut rapid. El a fost imobilizat cu ajutorul unui pistol cu şocuri electrice de către poliţişti care patrulau în cartier. Potrivit martorilor, acesta ar fi fost văzut sâmbătă seara plimbându-se pe stradă cu arma în mână, după care a început să tragă în trecători, aparent “la întâmplare”.

Tânăra a fost ucisă în faţa imobilului în care locuia, iar sexagenarul a fost rănit uşor în timp ce repara o maşină, potrivit primelor elemente ale anchetei.

Autorul atacului, rănit în timpul intervenţiei poliţiei, a fost transportat la un spital şi urmează să fie arestat preventiv pentru a fi audiat. Poliţia nu era în măsură să precizeze imediat cauzele şi mobilul atacului. Anchtatorii au procedat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la audierea martorilor atacului, fără să ofere alte precizări.

Primarul din cadrul partidului Republicanii de la Woippy François Grosdidier a declarat pentru BFMTV că “se pare că nu există niciun mobil” al acestui atac, care nu ar avea legătură cu infracţiuni din cartier.

“Acum vreo 15 (ani) era o zonă în afara legii, dominată de traficuri, dar astăzi nu mai este”, a subliniat el.

În opinia sa ar putea să fie vorba despre un “caz izolat care s-ar fi putut produce oriunde altundeva” al unei persoane care, “în stare de ebrietate, scoate o armă pe care n-ar fi trebuit să o aibă niciodată şi trage orbeşte”.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă