15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialAtac ARMAT în Pakistan: Cel puţin 43 de persoane au fost ucise

Atac ARMAT în Pakistan: Cel puţin 43 de persoane au fost ucise

Cel puţin 43 de persoane au fost ucise, miercuri, la Karachi, în sudul Pakistanului, într-un atac armat comis asupra unui autobuz de către motociclişti, a anunţat poliţia, informează Mediafax.

Televiziunile au difuzat imagini cu un autobuz roz ciuruit de gloanţe şi ambulanţe care aşteptau la locul atacului.

“Au fost şase atacatori. Au urcat la bordul autobuzului şi au deschis focul”, a declarat, pentru Reuters, comisarul Najib Khan. El a precizat că toţi pasagerii sunt ismailiţi, o minoritate şiită în Pakistanul sunnit.

Cel puţin 43 de persoane au fost ucise, iar alte 13 rănite, a declarat şeful poliţiei din provincie Ghulam Haider Jamali pentru presă. El a spus că autobuzul se îndrepta către un loc de cult ismailit, iar atacul a avut loc în zona Safoora Goth, potrivit BBC.

La bordul autobuzului se aflau copii, femei şi bărbaţi ismailiţi, a declarat Ahmed Chinoy, preşedintele Comitetului de legătură al poliţiei cetăţeneşti din Karachi, citat de CNN. Printre victime se află 16 femei şi 25 de bărbaţi, potrivit lui Chinoy.

Ismailiţii, o comunitate musulmană şiită, sunt acuzaţi de apostazie şi balsfemie şi sunt persecutaţi de către extremişti sunniţi şi talibani.

Karachi, situat în provincia Sindh, este cel mai mare şi mai populat oraş (18 milioane de locuitori) din Pakistan.

Nicio grupare nu a revendicat imediat atacul. Facţiuni talibane au bombardat anul acesta mai multe moschei aparţinând minorităţilor pakistaneze.

Cele mai citite

Mircea Geoană susține că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din Europa

Sâmbătă, la Congresul Studenților din România, desfășurat la Palatul Parlamentului, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut o declarație tranșantă privind sistemul...

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă