10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAtac armat în Texas: Un procuror a fost ucis în parcarea unui...

Atac armat în Texas: Un procuror a fost ucis în parcarea unui tribunal

Un procuror din Texas, Statele Unite, a fost ucis într-un atac armat, joi, în timp ce se ducea la birou, unde se ocupa de ancheta asupra grupului adepţilor supremaţiei albilor cunoscut sub numele de “Frăţia Ariană”, informează Mediafax.

Mark Hasse, în vârstă de 57 de ani, un procuror în comitatul Kaufman, în nordul statului Texas, a fost ţinta unui atac armat, comis la ora locală 8.30 (16.30, ora României), în parcarea angajaţilor tribunalului, în timp ce ieşea din maşină, a declarat pentru AFP Pat Laney, o purtătoare de cuvânt a poliţiei locale.

Ea a precizat că suspectul, neidentificat, a fugit cu ajutorul altei maşini, marca Ford Taurus, împreună cu un complice.

La Kaufman, un oraş de aproximativ 70.000 de locuitori, tribunalul a fost închis în urma incidentului, iar profesorii şi elevii au fost consemnaţi în şcoli.

Potrivit publicaţiei Dallas Morning News, care citează surse apropiate procurorului, Mark Hasse avea, între dosarele de care se ocupa, şi anchete asupra anumitor membri ai Frăţiei Ariene (Aryan Brotherhood).

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă