16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAtac ARMAT într-un autobuz din Ierusalim. Două persoane au murit, alte zeci,...

Atac ARMAT într-un autobuz din Ierusalim. Două persoane au murit, alte zeci, RĂNITE

UPDATE: Două persoane au murit în urma atacului din autobuz, potrivit AFP. 

——

Optsprezece persoane au fost rănite marţi, dintre care şase grav, într-un atac armat şi prin înjunghiere, la bordul unui autobuz, la Ierusalim, anunţă serviciul israelian de ambulanţă, relatează BBC News.

Poliția a declarat că mai mulți ofițeri au ajuns la autobuz, unde au găsit doi agresori în interiorul autoturismului. Bărbații au fost împușcați. 

De asemenea, în același timp, în altă parte a orașului un bărbat a dat cu mașina peste trei persoane care așteptau autobuzul și pe urmă i-a înjunghiat. Agresorul a fost și el împușcat de poliție. 

Totodată, un palestinian a înjunghiat un bărbat israelian, pe care l-a rănit uşor, într-o staţie de autobuz la Raanana, la nord de Tel Aviv, a anunţat poliţia. Atacatorul a fost prins şi bătut în mod repetat de către trecători, la faţa locului.

Numeroşi israelieni au fost înjunghiaţi de către palestinieni în ultimele două săptămâni. Tensiunile dintre israelieni şi palestinieni au escaladat începând de luna trecută, alimentate de confruntări într-o zonă "fierbinte", la un loc sacru, în Cisiordania, de-a lungul întregii frontiere cu Fâşia Gaza şi de un val de înjunghieri.

 

Cele mai citite

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...

Bărbatul acuzat de tentativă de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico a fost plasat în arest preventiv

Un tribunal slovac a decis sâmbătă plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativă de asasinat împotriva prim-ministrului Robert Fico, a declarat purtătoarea...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...
Ultima oră
Pe aceeași temă