10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialAtac armat la o biserică ortodoxă ucraineană din Crimeea

Atac armat la o biserică ortodoxă ucraineană din Crimeea

O biserică ortodoxă ucraineană din Crimeea a fost atacată, duminică de persoane înarmate. Un preot și mai mulți enoriași au fost atacați, conform unui anunț făcut de Patriarhia ortodoxă de la Kiev.

Mai mulţi enoriaşi ai bisericii din Perevalnoe, inclusiv o femeie însărcinată, au fost agresaţi de "un grup de persoane înarmate de apartenenţă criminală, purtând uniforme de cazaci", a declarat Patriarhatul într-un comunicat, citat de Mediafax.

Poliţiştii, care au intervenit abia după trei ore de la atac, "au afirmat că incidentul a avut loc din cauza că Patrarhia de la Kiev se implică în activităţi antiruse în Crimeea", potrivit sursei citate.

Patriarhia denunţă "o acţiune planificată", subliniind că protopopul Ivan Katkalo a fost ameninţat în ajun de un reprezentant al Patriarhiei de la Moscova, care i-a cerut să "părăsească biserica în mod voluntar".

Crimeea a fost anexată de Rusia în martie, în urma unui referendum considerat ilegal de Kiev şi comunitatea internaţională.

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă