13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE: VIDEO. Nou bilanț, în atacul Al-Qaida asupra unui hotel din capitala...

UPDATE: VIDEO. Nou bilanț, în atacul Al-Qaida asupra unui hotel din capitala statului Burkina Faso

UPDATE 22.34: 29 de persoane au murit, iar alte 30 au fost rănite, în atacul din Ouagadougou, conform unui nou bilanţ, citat de AFP, relatează Agerpres. 

UPDATE: 14.25: Ambasadorul Franţei la Ouagadougou, Gilles Thibault, a anunţat sâmbătă că 27 de persoane au fost ucise în atacul comis vineri de militanţi islamişti într-un hotel din capitala Burkinei Faso, relatează Reuters şi DPA, citate de Agerpres

UPDATE 13.45: Cel puţin 23 de persoane, de naţionalităţi diferite, au fost ucise în timpul atacului jihadist care a avut loc în centrul capitalei burkineze, Ouagadougou, a anunţat pentru AFP o sursă din cadrul serviciilor de securitate, prezentând un bilanţ provizoriu. 

Patru jihadişti, printre care două femei, au fost de asemenea ucise în timpul atacului, a adăugat sursa. 

Un al cincilea jihadist s-a baricadat în barul “Taxi Brousse”, situat lângă restaurantul Cappuccino şi hotelul Iby, potrivit relatărilor a trei martori care au putut ieşi din bar. Dintre aceşti martori, două femei au ieşit nevătămate, iar un bărbat a fost rănit la umăr de un foc tras de jihadist. Deocamdată, forţele de ordine nu au intervenit în acest bar. 

UPDATE 11.15: 126 de persoane au fost eliberate, iar trei jihadiști au fost omorâți, în urma intervenției forțelor de securitate, relatează AFP, citată de Agerpres. Intervenția oamenilor legii este în curs de desfășurare. 

“126 de persoane, printre care cel puţin 33 răniţi, au fost eliberate. Trei jihadişti, un arab şi doi africani, au fost ucişi. Asaltul asupra hotelului Splendid şi restaurantului Cappuccino (situat în faţa hotelului) s-a încheiat, însă un alt asalt continuă asupra hotelului Ybi”, a anunțat ministrul de Interne Simon Compaore. 

Forţe speciale franceze staţionează la periferia Ougadougou, în cadrul programului de luptă antijihadistă din Sahel. Washingtonul dispune de asemenea de 75 de militari în această ţară şi a anunţat că oferă sprijin forţelor franceze în această operaţiune. 

 

—–

UPDATE: Preşedintele francez Francois Hollande a denunţat “atacul odios şi laş care a lovit Ouagadougou”, unde un comando jihadist a lansat vineri un sângeros atac împotriva unui restaurant şi hotel, ucigând circa 20 de oameni, a anunţat Palatul Elysee sâmbătă, într-un comunicat, informează AFP, citată de AgerpresReuters anunţă că cel puţin 10 trupuri neînsufleţite au fost găsite pe teresa restaurantului de vizavi de hotel.

Atacul a fost revendicat de Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI), a anunţat organizaţia SITE, specializată în supravegherea reţelelor islamiste.

Cu puţin înainte de orele 02:00 (locale şi GMT), a început un asalt la hotelul Splendid, local de lux din centrul capitalei burkineze, unde s-au baricadat mai mulţi atacatori, potrivit ambasadorului Franţei în această ţară, Gilles Thibault.  “Asaltul forţelor burkineze, susţinute de forţele speciale franceze, este în curs”, a precizat ministrul comunicaţiilor din Burkina Faso, Remis Dandjinou. 

Forţe speciale franceze staţionează la periferia Ougadougou, în cadrul programului de luptă antijihadistă din Sahel. Washingtonul dispune de asemenea de 75 de militari în această ţară şi a anunţat că oferă sprijin forţelor franceze în această operaţiune. 

—-

Un atac armat a avut loc, vineri, la un hotel din cartierul business al capitalei statului Burkina Faso, informează Reuters.

Potrivit unor surse, mai multe persoane înarmate au intrat în Hotelul Splendid şi au dat foc maşinilor din faţa hotelului. Totodată, pentru a ţine mulţimea la distanţă, ei au tras focuri de armă în aer.

Forţele de securitate au ajuns la faţa locului, având loc un schimb de focuri inters cu atacatorii, care sunt suspectaţi că ar aparţine unei grupări teroriste.

Situaţia este tensionată, în Burlina Faso, din octombrie 2014, când preşedintele Blaise Compaore a fost înlăturat de la putere printr-un protest popular, dar statul a fost ferit de militanţii islamişti care au cauzat atentatul de la hotelul Raddison Blu din Mali, în urma căruia 20 de persoane au fost ucise.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă