12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. Atac armat la Universitatea din Ohio. Sunt cel puțin opt răniți,...

FOTO+VIDEO. Atac armat la Universitatea din Ohio. Sunt cel puțin opt răniți, dintre care unul în stare critică. Agresorul a fost împușcat mortal

UPDATE 18,50: Atacatorul din campusul Universității Ohio a fost împușcat mortal de forțele de ordine, informează CNN.


Un individ înarmat a pătruns în campusul Universității din Ohio și a deschis focul, informează luni presa din SUA.

Sunt cel puțin opt răniți, dintre care unul este în stare critică. Polițiștii au intervenit echipați cu veste antiglonț, din kevlar, și cu arme de mare calibru, relatează martorii din interiorul campusului.

“Un bărbat înarmat se află în campus. Încercați să vă adăpostiți în nordul campusului. Fugiți, ascundeți-vă, luptați!” au anunțat serviciile de urgență ale Universității.

Potrivit CNN, Departamentul Pompierilor din localitatea Columbus, unde se află campusul, a anunțat că cel puțin șapte persoane au fost transportate la spital. Bilanțul a fost reevaluat ulterior la opt răniți, dintre care unul în stare critică.

Atacatorul a acționat în Watts Hall – clădirea în care se află sediul departamentului de Inginerie și de Știința Materialelor.

Incidentul s-a produs în principalul campus al Universității Ohio, care este unul dintre cele mai mari din SUA. Universitatea Ohio are peste 65.000 de studenți, aflați în campusuri din întregul stat Ohio.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă