16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Atac armat pe un aeroport din Florida. Cel puțin cinci morți...

VIDEO. Atac armat pe un aeroport din Florida. Cel puțin cinci morți și nouă răniți

UPDATE 21,45: Cel puţin cinci persoane au fost ucise, iar multe altele sunt rănite după incidentul armat produs vineri în incinta Aeroportului Fort Lauderdale din statul american Florida, afirmă surse citate de NBC News.


Un bărbat înarmat a deschis focul pe aeroportul Lauderdale din Florida, anunță presa din SUA.

Atacatorul este deja în custodia Poliției. Autoritățile au evitat să indice numărul victimelor, dar jurnaliștii din SUA afirmă că ar fi vorba de trei morți și de cel puțin nouă răniți.

Aeroportul internaţional Lauderdale-Hollywood este situat la aproximativ 34 de kilometri de metropola Miami.

Forţele de securitate i-au încolonat pe pasageri în mai multe zone ale aeroportului, inclusiv sub aripile avioanelor care se pregăteau de decolare înainte de atac.

Momentan autorităţile au susţinut că este vorba de un singur atacator înarmat.

Se pare că primele focuri de armă s-au auzit în partea inferioară a aeroportului Lauderdale. În incinta aeroportului era şi fostul purtător de cuvânt al preşedintelui George W. Bush, Ari Fleischer. ”Sunt la aeroportul din Fort Lauderdale. Au fost trase focuri de armă. Toată lumea fuge”, a scris Fleischer într-un scurt mesaj pe Twitter.

Starea acestuia nu este momentan cunoscută.

Mai multe ambulanţe au intervenit în apropierea terminalului 2 de la aeroportul Lauderdale-Hollywood.

Un reprezentant al aeroportului a explicat că este vorba de o operaţiune în desfăşurare, care a început în zona de colectare a bagajelor din al doilea terminal.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă