13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialAtac armat XENOFOB la o biserică istorică afroamericană, cu nouă morți

Atac armat XENOFOB la o biserică istorică afroamericană, cu nouă morți

UPDATE: Cel puțin nouă persoane au murit în atacul din Charleston, scrie Agerpres, citând presa locală. 

De asemenea, O amenințare a făcut dificilă derularea anchetei, determinând poliția să ceară rezidenților care locuiesc în apropierea bisericii să părăsească zonă.

Presa americană scrie despre această întâmplare ca despre ceea ce ar putea fi unul dintre cele mai grave incidente cu focuri de armă din istoria Carolinei de sud.

“Eu va spun ca aceasta este o tragedie de nedescris și sfâșietoare în această biserică istorică, unde o persoană rea și plină de ură a luat viața cetățenilor care au venit să se închine și să se roage împreună’, a declarat primarul din Charleston, Joe Riley, care a confirmat existența unor morți.

*****

Un bărbat înarmat a deschis focul miercuri seara la o biserică istorică afroamericană din centrul oraşului Charleston, în South Carolina, și a reușit să împuște opt persoane, potrivit Mediafax

Poliţia l-a descris pe suspect ca fiind un bărbat alb, în vârstă de 21 de ani, care poartă o bluză cu mâneci lungi sau hanorac, potrivit ziarului The Post and Courier din Charleston. Publicaţia citează informaţii neconfirmate, potrivit cărora opt persoane ar fi fost împuşcate.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliţie din Charleston, Charles Francis, a declarat că atacul a avut loc la Biserica episcopală metodistă africană (AME) Emanuel către ora locală 21.00 (vineri, 4.00, ora României).

Poliţia îl caută în continuare pe suspect şi nu deţine informaţii despre victime, a declarat Francis. Alte detalii nu erau disponibile imediat.

Postul de televiziune WGHP din North Carolina, afiliat Fox, relatează pe site că unele dintre victime ar fi murit.

Postul local WCSC relatează că agenţi FBI se aflau la faţa locului. Poliţia federală nu a putut fi contactată imediat, precizează Reuters.

Potrivit site-ului bisericii, lăcaşul are una dintre cele mai mari şi mai vechi comunităţi din regiune. Biserica a fost construită în 1891 şi este considerată un monument istoric, potrivit National Park Service.

 

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă