10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAtac Copenhaga: Mai multe arestări în urma unei operațiuni a Poliției

Atac Copenhaga: Mai multe arestări în urma unei operațiuni a Poliției

Poliția din Copenhaga a desfășurat duminică o vastă operațiune într-un internet cafe din apropierea locului unde l-a omorât pe presupusul autor al celor două atacuri sângeroase de sâmbătă, au relatat media locale, preluate de AFP, informează Agerpres. 

Cel puțin șapte persoane au fost arestate, potrivit postului de televiziune TV2.

"Face parte din ancheta noastră", a declarat un polițist pentru postul public de televiziune DR.

Citeşte şi: ALERTĂ în Danemarca. Un al doilea ATAC armat a avut loc la Copenhaga

Într-o conferință de presă, poliția a indicat de asemenea că a desfășurat percheziții în mai multe locuințe din același cartier, Norrebro, unde presupusul atacator a fost împușcat de polițiști în cursul dimineții, după ce a deschis focul asupra acestora.

Poliția a identificat o locuință unde ar fi urmat să se ducă atacatorul după atentate.

Citeşte şi: Autorul atacurilor de la Copenhaga imita atentatele de la Paris

Anchetatorii danezi au oferit puține elemente despre presupusul atacator. Identitatea sa nu a fost dezvăluită, deși serviciile de informații (PET) susțin că știu cine este bărbatul.

"Lucrăm cu ipoteza conform căreia persoana vizată ar fi fost inspirată de evenimentele care s-au desfășurat la (revista de satiră) Charlie Hebdo la Paris. Este posibil să se fi inspirat din propaganda militantă islamistă difuzată de Statul Islamic și de alte organizații teroriste", a declarat Jens Madsen, din partea PET.

Citeşte şi: Secretarul general NATO condamnă atacurile de la Copenhaga

Un bărbat a atacat sâmbătă după-amiază cu o armă un centru cultural din Copenhaga unde se desfășura o dezbatere, omorând un bărbat din public și rănind trei polițiști.

Spre miezul nopții, el a tras asupra unei sinagogi din apropiere, omorând un tânăr evreu. Ulterior, în cursul dimineții de duminică, presupusul atacator a fost împușcat mortal de polițiști, după ce a deschis focul asupra acestora.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă