21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO & FOTO. Atac cu arme automate la un ziar de satiră...

VIDEO & FOTO. Atac cu arme automate la un ziar de satiră din Franța. Cel puțin 12 morți, dintre care doi poliţişti. Şase răniţi sunt în stare gravă.

UPDATE 20:15 – Paris: Marș de solidaritate cu redacția Charlie Hebdo

UPDATE 19:11 – Secretarul general ONU despre atentatul de la Paris

UPDATE 18:35 – Cine a fost Georges Wolinski, una dintre victimele tragediei de la Paris

UPDATE 18:00 – Administraţia Prezidenţială: SRI a precizat ca nu există motive pentru modificarea gradului de alertă în România

UPDATE 17:19  Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a calificat drept "terifiant" atacul de la Paris şi a cerut aducerea "teroriştilor" în faţa justiţiei. "În aceste momente dificile, gândurile noastre sunt la victimele acestui atac terorist şi la poporul francez. Franţa şi minunatul oraş Paris, unde a avut loc acest atac scandalos, reprezintă o referinţă atemporală care va dăinui dincolo de percepţia odioasă a acestor criminali.Franţa este cel mai vechi aliat al Statelor Unite şi a fost alături de noi în combaterea terorismului care ameninţă lumea.", relatează AFP.

UPDATE 16:05  Indivizii care au atacat redacţia publicaţiei Charlie Hebdo au afirmat că sunt simpatizanţi ai reţelei teroriste Al-Qaida, afirmă martori citaţi de presa franceză. "Doi bărbaţi cu cagule pe feţe au intrat în clădire şi au deschis focul. (…) Vorbeau perfect limba franceză şi afirmau că sunt din reţeaua Al-Qaida", a declarat caricaturista Corinne Rey, relatează L'Umanité, preluat de Mediafax.

UPDATE 15:53  Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj în care arată că atacarea redacţiei săptămânalului francez Charlie Hebdo reprezintă un ”act terorist crud şi laş” și îi asigură pe partenerii României de întregul sprijin în lupta împotriva terorismului şi a extremismului de orice fel.

CITEŞTE ŞI   FOTO. Klaus Iohannis: Atacarea redacției săptămânalului francez Charlie Hebdo, un act terorist crud şi laș

UPDATE 15:51  Stéphane Charbonnier, directorul publicaţiei satirice Charlie Hebdo, şi alţi trei caricaturişti au fost ucişi în atentatul comis miercuri, afirmă surse citate de 20Minutes.fr. Parchetul din Paris a comunicat că informaţia se bazează pe declaraţiile unui martor care a văzut cadavrele.

UPDATE 15:17  Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a condamnat atacul de miercuri de la sediul publicaţiei franceze Charlie Hebdo. "Sunt profund şocat de atacul brutal şi inuman care a vizat sediul Charlie Hebdo. Este un act intolerabil, o barbarie care ne priveşte pe toţi în calitate de oameni şi europeni", informează Mediafax.

UPDATE 15:15  Cu doar câteva minute înainte de atacul terorist revista Charlie Hebdo postase pe Twitter o caricatură care îl ironiza pe Abu Bakr al-Baghdadi, liderul reţelei teroriste Stat Islamic în Irak şi Siria, scrie site-ul ziarului L'Internaute.

UPDATE 15:03  Casa Albă a condamnat în termeni duri atacul care a vizat revista satirică franceză Charlie Hebdo. "Casa Albă este solidară cu familiile celor omorâţi sau răniţi în acest atac. Înalţii oficiali de la Casa Albă sunt în strâns contact cu omologii lor francezi. (…). Statele Unite sunt pregătite să colaboreze cu Franţa pentru efectuarea investigaţiei în acest caz." a reacţionat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama.

UPDATE 14.48  Victor Ponta a postat pe Twitter un mesaj, în limba franceză, în care arată că este profund şocat de informaţia privind atentatul de la Paris şi transmite condoleanţe pentru familiile victimelor şi poporul francez. "Sunt profund şocat de informaţia privind atentatul de la Paris. Condoleanţele noastre pentru familiile victimelor şi poporul francez", a scrie Ponta pe Twitter, informează Mediafax.

UPDATE 14.45  Premierul Ponta a anulat prezentarea bilanțului Ministerului Fondurilor Europene și al Ministerului Agriculturii, axat pe absorbţia fondurilor europene, programat pentru ora 15.00 la Palatul Victoria, el precizând pentru MEDIAFAX că a luat această decizie având în vedere situaţia din Franţa.

UPDATE 14.44  Corriere della Sera: Italia a intensificat măsurile de securitate ca reacţie la atacul terorist din Franţa şi la incidente similare petrecute în ultimele săptămâni în Canada şi Australia.

UPDATE 14.26  David Cameron,premierul britanic, a condamnat atacul terorist "revoltător" comis miercuri la sediul din Paris al săptămânalului satiric Charlie Hebdo şi şi-a exprimat solidaritatea cu Franţa în lupta împotriva terorismului. "Crimele comise la Paris sunt revoltătoare. Suntem alături de poporul francez în lupta împotriva terorismului şi pentru apărarea libertăţii presei", se arată într-un mesaj postat pe Twitter, relatează AFP.

 

UPDATE 14.20  Preşedintele Hollande, a denunţat miercuri "un atentat terorist" de o "excepţională barbarie", referindu-se la atacul armat comis la sediul ziarului Charlie Hebdo din Paris. Hollande a precizat că "11 persoane au murit, iar patru sunt în stare de urgenţă absolută", relatează AFP, preluat de Mediafax.

UPDATE 13.41  Preşedintele Francois Hollande a ajuns la locul atacului

UPDATE 13.35  Le Figaro, care citează AFP, susţine că sunt 11 morţi, dintre care doi poliţişti. Şase răniţi sunt în stare gravă.

video: lefigaro.fr

UPDATE 13.28  Reuniune interministerială de urgenţă la Paris la ora 14, ora locală, informează Le Figaro.

UPDATE 13.28  Francois Hollande va merge la sediul Charles Hebdo, scrie Le Figaro.

***

Sediul ziarului francez de satiră Charlie Hebdo a fost victima unui atac cu arme automate. Potrivit primelor informații disponibile, două persoane mascate au intrat în sediul publicației din Paris, cel puțin zece jurnaliști fiind uciși, iar alte câteva persoane rănite.

Potrivit Mediafax, cotidianul 20 Minutes a reuşit să contacteze telefonic un angajat al instituţiei de presă atacate. "Este un veritabil masacru. Sunt şi morţi!", a declarat acesta, înainte ca apelul să se întrerupă.

Această informaţie nu a putut fi verificată imediat. Postul de televiziune I Tele relatează că "există cel puţin un rănit". Potrivit cotidianului Le Figaro, un poliţist aflat la locul atacului ar fi fost atins de focuri de armă.

Conform unui jurnalist al agenţiei Premier ligne, al cărei sediu este în apropierea celui al ziarului Charlie Hebdo, "s-au auzit numeroase tiruri" de armă, relatează I Tele. Contactat de AFP, caricaturistul Luz a dat asigurări că s-au înregistrat victime.

Cele mai citite

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...
Ultima oră
Pe aceeași temă