22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialAtac cu clor al regimului de la Damasc

Atac cu clor al regimului de la Damasc

Cel puțin 40 de civili sirieni, între care și copii, au avut probleme respiratorii sâmbătă după un atac cu clor lansat de regimul de la Damasc împotriva a două localități rebele din nord-vestul țării, au informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) și militanți, relatează AFP, citată de agerpres.ro.

Înregistrările video difuzate de militanți, a căror autenticitate nu a putut fi însă confirmată imediat, arătau voluntari care spălau copii aflați în stare de șoc, printre care și bebeluși, unii dintre ei tușind, alții purtând măști de gaze.

În luna martie anul trecut, regimul lui Bashar al-Assad a fost acuzat de organizația Human Rights Watch că a lansat butoaie umplute cu clor asupra civililor în zone rebele, acuzații respinse însă de Damasc.
'Cel puțin 40 de civili, între care și copii, au avut probleme respiratorii după ce armata aeriană siriană a aruncat butoaie explozive umplute cu clor asupra (localităților) Saraqeb și Nairab' în provincia Idleb controlată în mare măsură de rebeli, a afirmat OSDO.

'Potrivit medicilor, gazul care s-a degajat din butoaie este clor', a precizat ONG-ul care dispune de o vastă rețea de surse civile, medicale și militare în Siria.

Un activist din regiune, Ibrahim al-Idlebi, a informat la rândul său că există '75 de cazuri de asfixiere' la Saraqeb. 'Victimele au fost transportate la spitale improvizate și medicii voluntari și-au spălat imediat hainele', a mai spus el.

Cele mai citite

Trei oameni au murit și alți opt sunt răniți după un atac ucrainean asupra orașului Donețk

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite sâmbătă într-o lovitură ucraineană asupra unui restaurant din oraşul Doneţk, ocupat...

COMUNICAT DE PRESĂ „SPITALUL FOIȘOR” DESPRE STAREA PACIENTULUI FLORIN PIERSIC

Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineața de 11.05.2024, arată o îmbunătățire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a stării generale. A început procesul...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă