12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Atac cu toporul în gara din Dusseldorf. Doi suspecţi...

FOTO + VIDEO. Atac cu toporul în gara din Dusseldorf. Doi suspecţi se află în custodia poliţiei din Germania

UPDATE: Presupusul autor al atacului cu toporul care, joi seară, în gara centrală din Dusseldorf (vestul Germaniei), a făcut șapte răniți, potrivit unui nou bilanț, suferă de “tulburări psihice”, a anunțat poliția locală, potrivit AFP.

“Suspectul arestat și care a fost rănit este un bărbat în vârstă de 36 de ani, originar din fosta Iugoslavie, aparent suferind de probleme psihice”, a informat poliția într-un comunicat.

Bărbatul coborâse dintr-un tren suburban, iar imediat după aceea, a început să atace călătorii din gară,  făcând “șapte răniți, dintre care trei grav și patru ușor”, a precizat poliția. 

Potrivit forțelor de ordine, individul a sărit de pe un pod în timp ce încerca să fugă și s-a rănit grav în cădere.

Poliția a izolat gara și a desfășurat unități speciale de intervenție, informând că “ipoteza preliminară este că autorul a acționat singur”. 

Traficul feroviar a fost reluat în jurul orelor 00.45


Un atac a avut loc, joi seara, în gara din oraşul german Dusseldorf. Cel puţin cinci persoane au fost rănite de doi suspecţi înarmaţi cu un topor şi un pistol. Momentan se cunosc informaţii despre starea victimelor şi despre împrejurările în care a avut loc acest atac, informează Daily Mail şi The Telegraph. Presa germană transmite că poliţia a reţinut doi suspecţi, iar alţi doi ar fi scăpat. 

În urma acestui eveniment, gara a fost evacuată, iar călătorii sunt sfătuiţi să evite această zonă. Circulaţia feroviară este restricţionată. Martorii au declarat că atacul a avut loc la ora 21.00, când gara era tranzitată de navetiştii care se întorceau acasă. O persoană din mulţime a scos un topor şi a început să-i lovească pe călătorii aflaţi pe peronul gării.

Operaţiunea este în desfăşurare, iar autorităţile se feresc să califice acest atac drept unul terorist.

 

 

 

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă