10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialATAC în Turcia: Patru poliţişti au fost UCIȘI. Atentatul, atribuit militanților kurzi

ATAC în Turcia: Patru poliţişti au fost UCIȘI. Atentatul, atribuit militanților kurzi

Patru poliţişti turci au murit, joi, în sud-estul Turciei, într-un atac cu bombă atribuit militanţilor kurzi, informează Mediafax.

Maşina în care se aflau cei patru poliţişti a explodat în momentul în care a trecut peste dispozitive explozive plasate de militanţi ai organizaţiei radicale Partidul Muncitorilor Kurzi (PKK), potrivit unei surse din securitate citată de Reuters.

Citește și: VIDEO. Atac cu BOMBĂ în fața unei școli siriene: Cel puţin zece persoane au MURIT

Atacul a avut loc în provincia Mardin din sud-estul Turciei, aflată în apropiere de frontiera cu Siria în sud şi de graniţa cu Irak în est.

Potrivit sursei citate de Reuters, atentatul de joi se înscrie în seria de atacuri împotriva forţelor turce comise de militanţii kurzi după ce un acord de încetare a focului care dura de doi ani a fost încălcat luna trecută, subminând negocierile de pace.

Autorităţile turce au organizat raiduri aeriene împotriva membrilor PKK, miercuri, după ce un militar a fost ucis în aceeaşi provincie. Potrivit presei naţionale turce, 20 de militanţi au fost ucişi în urma acelor raiduri aeriene.

Citește și: Atentat cu BOMBĂ la o moschee din Yemen: Cel puţin 28 de morţi, într-un atac comis de gruparea Stat Islamic

De asemenea, peste 70 de membri ai forţelor turce au murit de când atacurile comise de PKK au început. Agenţia de presă turcă Anadolu Agency a anunţat că peste 900 de militanţi kurzi au murit în perioada respectivă în sud-estul Turciei şi în Irak, ţări în care organizaţia radicală PKK are filiale.

Gruparea PKK, considerată organizaţie teroristă de către Turcia, Statele Unite şi Uniunea Europeană, a lansat o insurecţie în 1984. De atunci, peste 40.000 de persoane au fost ucise.

Violenţele au încetat după ce Ankara a început negocieri, în 2012, cu liderul grupului aflat în închisoare, Abdullah Ocalan.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă