7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialAtac Munchen: Mărturii: Oamenii au tâșnit afară când s-au auzit împușcăturile și...

Atac Munchen: Mărturii: Oamenii au tâșnit afară când s-au auzit împușcăturile și am văzut o singură persoană care a murit cu siguranță

”Foarte mulți oameni au fost împușcați, nu pot spune căți, dar sunt mulți.Toti oamenii au tâșnit afară când s-au auzit împușcăturile și am văzut o singură persoană care a murit cu siguranță. Stăm în depozit, deocamdată nu s-a apropiat poliția de noi”, au declarat, pentru Reuters, angajați din mall.

 

 

”Mall-ul a fost închis. Poliția este peste tot, poartă veste antiglonț și arme automate. Un elicopter survolează zona. Se aude că sunt mulți morți, dar nu pot confirma”, a spus jurnalistul de televiziune Eckard Kwerner. 

Lynn Stein, care lucra la un magazin din mall, a declarat pentru CNN că atacatorul era în interiorul clădirii. “Am auzit mai multe focuri. Oamenii au început să fugă. Am ieşit şi eu din clădire; afară alergau şi mai mulţi oameni. Şi cred că am auzit şi mai multe focuri. Apoi s-a auzit ca şi cum ar fi plecat spre parcarea de lăngă mall. Am auzit câteva focuri şi din acea direcţie. Lynn spune că după aceea s-a întors în mall.

Un barman din Munchen vorbește despre sentimentul de panică, răspândit în oraș. ”Suntem în bar și încercăm să stăm liniștiți. În stradă, se aud sirene și elicoptere”, a povestit Sam Pound, pentru BBC. 

Jurnalista Jeanette Winter, de la Radioul Public Bavaria, a povestit, la BBC: ”Când a avut loc atacul din tren, toată lumea a fost șocată, dar era vorba doar despre o persoană. Sinceră să fiu, nu credeam că teroarea va veni în Munchen. Acum, teroarea ne-a lovi orașul. Oktoberfest va avea loc în curând și ne teme că va fi o țintă pentru teroriști”.   

Un locuitor din Munchen, care se afla într-un magazin alăturat, a povestit la BBC ce a văzut vineri seară: ”Acum două ore, oamenii au intrat țipând în mall. Ei ne-au spus că afară se trage și că ușile mall-ului au fost blocate, iar paznicii le-au spus oamenilor să meargă la etajul cinci al centrului comercial. Aici sunt împreună cu 150 de oameni și așteptăm vești de la poliție, ca să ieșim”. 

Un bărbat identificat drept Luan Zequiri a declarat la postul german n-tv că s-a aflat vineri seară în centrul comercial din Munchen în momentul atacului armat şi că l-a auzit pe atacator proferând insulte la adresa străinilor, transmite BBC. El a spus că a văzut un singur atacator, care purta bocanci şi un rucsac. Potrivit declaraţiilor sale, s-a uitat în direcţia atacatorului, care a împuşcat doi oameni aflaţi pe scări. Martorul s-a ascuns într-un magazin, iar apoi a fugit afară şi a văzut morţi şi răniţi întinşi la sol.

 

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă