20.7 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialAtac sinucigaș la Kabul. Microbuzul vizat transporta străini

Atac sinucigaș la Kabul. Microbuzul vizat transporta străini

 

Mai multe persoane au fost rănite, luni dimineață, la Kabul, după ce un microbuz care transporta agenți de pază străini a fost vizat de un atentat sinucigaș, informează AFP, citat de Agerpres.

Poliția locală a refuzat să dea un bilanț, însă a estimat că explozia a făcut un număr mare de victime, care erau angajați la un complex rezidențial străin.

Explozia s-a produs pe drumul care duce spre marele oraş Jalalabad din estul ţării. Potrivit unui cameraman al agenţiei France Presse, autobuzul transporta paznici nepalezi. Ei sunt în general folosiţi de ambasada americană pentru securitatea sa. 

La fața locului au ajuns circa 20 de ambulanţe, a mai spus el.

Acesta este primul atentat de la începutul Ramadanului, pe 6 iunie. Ultimul atac înregistrat în capitala afgană a avut loc pe 19 aprilie. Revendicat de talibani, a făcut 64 de morţi şi peste 340 de răniţi. 

Statele Unite au anunţat recent intensificarea loviturilor aeriene şi operaţiunilor împotriva insurgenţilor talibani care cer plecarea tuturor forţelor occidentale din ţară.

Cele mai citite

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 24 mai 2024, o serie de decrete. Iată decretele semnate astăzi de președinte: Decret privind promulgarea Legii pentru completarea...

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...

Agenția anticorupție din Ucraina investighează o presupusă scurgere de informații

Principalul responsabil anticorupție din Ucraina și-a suspendat vineri adjunctul principal, în timp ce anchetatorii investighează o presupusă scurgere de informații în cadrul unei agenții...
Ultima oră
Pe aceeași temă