8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialAtacatorul din Ohio nu avea legături directe cu vreo organizație teroristă

Atacatorul din Ohio nu avea legături directe cu vreo organizație teroristă

Studentul american de origine somaleză care a rănit luni 11 persoane în Ohio înainte de a fi ucis de poliție nu avea "legături directe" cu vreo organizație "teroristă", a afirmat miercuri secretarul pentru securitate internă, Jeh Johnson, citat de AFP.

Cu toate că Abdul Razak Ali Artan și-a manifestat pe pagina sa de Facebook sprijinul pentru islamiștii radicali, "nu am găsit până în prezent legături directe cu vreo organizație teroristă", a declarat Jeh Johnson la o reuniune a unui think-tank.

Studentul nu ar fi comunicat direct cu astfel de organizații, potrivit oficialului american.

"Informațiile de care dispunem ne fac să credem că este vorba despre acțiunea unei persoane care s-a radicalizat singur", a declarat secretarul pentru securitate internă.

Autoritățile au considerat că actul său nu a fost "terorist", dar marți agenția de propagandă a grupării Stat Islamic a afirmat că studentul era un "soldat" al mișcării jihadiste.

Atacatorul "a inițiat operațiunea sa ca răspuns la apelurile de a lua ca ținte cetățeni ai țărilor din coaliția internațională" care luptă împotriva jihadiștilor în Irak și Siria, a adăugat agenția Amaq, potrivit unei traduceri a SITE Intelligence Group, specializat în supravegherea site-urilor islamiste.

Pe pagina sa de Facebook, închisă după atac, studentul a amenințat Statele Unite. "Nu mai pot. America! Încetează să te implici în treburile altor țări, mai ales în 'Umma' (comunitatea) musulmanilor", a scris el, potrivit presei americane. "Nu vă vom lăsa în pace până când nu le veți da pace musulmanilor", a mai scris Abdul Razak Ali Artan.

De asemenea, el a subliniat că Anwar al-Awlaki, un imam american care recruta pentru organizația Al-Qaida ucis de o dronă americană în Yemen, a fost un erou.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă